Social

Breaking news!!! Studiu de prefezabilitate pentru realizarea unei străzi de legătură între Autostrada Transilvania și Sâncraiul de Mureș și pod nou peste râul Mureș

Direcţia Tehnică din cadrul Municipiului Tîrgu-Mureș a anunțat în urmă cu câteva minute că intenționează să înainteze Consiliului Local al Municipiului Târgu-Mureș un proiect de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici ai investiţiei Stradă de legătură între Autostrada Transilvania și Sâncraiul de Mureș și pod peste râul Mures. Primul pas făcut de Direcția Tehnică este supunerea spre consultare a unui Studiu de prefezabilitate elaborat de SC PROINVEST SRL Tîrgu-Mureș. „Invităm publicul interesat să depună dacă consideră necesar observaţii la documentaţia prezentată, în termen de 15 zile de la publicare”, scrie pe site-ul municipalității tîrgumureșene ing. Popistan Dorin, director adjunct în cadrul Direcției Tehnice din Primăria Tîrgu-Mureș.

Potrivit documentației elaborată de firma de proiectare și care poate fi studiată aici,  „în următorii 5 ani, se va finaliza sectorul de autostradă Transilvania, între Oradea și Tîrgu-Mureș, respectiv se va începe autostrada ce va lega Transilvania de Moldova (Iași). Nodul de legatură dintre cele două autostrăzi va fi lângă municipiul Tîrgu-Mureș, ceea ce va accentua caracterul acestuia de centru polarizare social-economic regional. Tronsonul din proiect reprezinta legatura dintre nodul rutier al Atostrăzii și Drumul judetean DJ 152A zona Nord a Municipiului. Astfel obiectul prezentului studiu de prefezabilitate este compus din: posibilitatea de amenajare a supratraversării a arterei principale Bdul Gheorghe Doja și a căi ferate aflată adiacent de acesta; amenajarea unui drum cu secțiune stradă între pasaj, asigurarea legăturii prin intersecție la nivel amenajată cu sens giratoriu la platforma industrială și zona industrială Mureseni str. Dezrobirii; amenajarea supratravesării râului Mureș prin amenajarea unui pod; amenajarea unei străzi de la intersecția amenajată sens giratoriu spre Nord cu ieșire la DJ 152A și amenajarea intersecției cu DJ 152 A”.

Pe site-ul municipalității tîrgumureșene au fost postate trei variante ale studiului de prefezabilitate, inclusiv costurile estimative ale lucrărilor detaliate pentru noul pod peste Mureș și pentru realizarea străzii de legătură. Puteți analiza cele trei variante AICI.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Breaking news!!! Studiu de prefezabilitate pentru realizarea unei străzi de legătură între Autostrada Transilvania și Sâncraiul de Mureș și pod nou peste râul Mureș

Credit autor: Agenda de Mureș.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button