Social

Campusul UMFST Tîrgu-Mureș din Hamburg a fost inaugurat

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” Tîrgu-Mureș are de ieri, oficial, propriul campus în Germania, la Hamburg. Rectorul UMFST Leonard Azamfirei a anunțat inaugurarea oficială a acestuia în prezența ambasadorului României la Berlin, Emil Hurezeanu.

„Am inaugurat luni, 30 septembrie, în Hamburg, Germania, noul campus al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Tîrgu-Mureș. Un proiect care, pentru mulți părea imposibil sau măcar neobișnuit, a devenit realitate după 4 ani”, a anunțat Leonard Azamfirei potrivit căruia prin acest demers al universității tîrgumureșene România este prezentă acolo, într-o formă diferită, dar foarte vizibilă.

„Drapelul României, fluturând în fața campusului și numele orașului Tîrgu-Mureș (Neumarkt A. M.) sunt dovezile simbolice ale acestui fapt”, scrie rectorul UMFST Tîrgu-Mureș care adaugă că „am simțit acolo, împreună cu cei care mi-au fost alături, respectul pentru țara și pentru universitatea noastră, venind din partea oficialilor germani, a presei, a părinților și mai ales, a studenților, dar și bucuria și mândria colegilor și prietenilor care au fost acolo sau au urmărit, de departe, evenimentul. Și, mai presus de toate, am înțeles încotro trebuie să mergem!”.

Precizăm că, potrivit fostului ministru al Educației Sorin Câmpeanu, vorbim de primul Campus Universitar românesc deschis în afara țării de o universitate din România.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Campusul UMFST Tîrgu-Mureș din Hamburg a fost inaugurat

Credit autor: Agenda de Mureș.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button