Social

Cornul mucegăit de la Band declanșează controale masive în școlile mureșene

Inspectorii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Mureș s-au deplasat încă de ieri la Band, acolo unde au apărut informații referitoare la distribuirea de cornuri mucegăite în școală.

Comisarul șef Liviu Todoran a precizat că nu au fost găsite cornuri mucegăite. În schimb, au găsit cornuri cu pete de mucegai în Nazna și Sânpetru de Câmpie, care au fost retrase imediat:


În urma informațiilor apărute în ultima perioadă, referitoare la o serie de probleme în distribuirea cornului în școlile mureșene, prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a emis astăzi un ordin privind efectuarea unor acțiuni de control vizând distribuția produselor lactate, de panificație și fructe.

Comisia de control este formată din reprezentanți de la Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mureș, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Mureș și Consiliul Județean Mureș. Echipele mixte vor verifica și spațiile unde se gătește și/sau servește masa caldă în unitățile școlare care oferă aceste servicii.

Prefectul de Mureș, Mircea Dușa:

Controalele se vor desfășura în perioada 13 – 30 septembrie, iar rezultatele acestora, neconformitățile identificate, sancțiunile aplicate și măsurile dispuse vor fi centralizate de către DSVSA Mureș într-un raport care se va transmite Instituției Prefectului – Județul Mureș, până în data de 1 octombrie.

Raluca Creț

The post Cornul mucegăit de la Band declanșează controale masive în școlile mureșene appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Cornul mucegăit de la Band declanșează controale masive în școlile mureșene

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button