Social

De 15 ani, zeci de copii din Tg. Mureș merg în Tabăra de o Zi

Fără calculator, telefoane și alte gadgeturi, copiii se joacă, socializează, pescuiesc, pictează, fac lucru manual, iau lecții de chitară sau la alte materii la care sunt restanți, fac excursii, drumeții și multe alte lucruri interesante care le dezvoltă abilitățile.
Programul este derulat prin Caritas greco-catolic și aparține preotului Flavius Miheț, și el la rândul lui tată a patru copii.

Și în acest an, tinerii, indiferent de etnie sau religie, se întâlnesc la 10 dimineața la centrul Cultural al UMFST din incinta Complexului Week-end pentru activități.
Cei care nu au posibilitatea să ajungă acolo, sunt transportați de preot de la parohia greco-catolică din piața Iuliu Hossu, cunoscută ca Panov.

Până la 4 după-amiaza, aceștia uită de telefoane și de … părinți, mai ales că anul acesta micuții sunt plimbați cu barca, spune preotul Flavius Miheț:

Copilașii când vin, își pun telefoanele toate într-o cutie și singura socializare cu un părinte se face cu mine direct tocmai pentru a evita infecția de dopamină care se petrece în mintea copiilor care stau prea mult pe gadgeturi. În fiecare an am încercat să dăm o tentă nouă. Am profitat, spre exemplu, că este canalul mort al Mureșului, acolo în week-end și am achiziționat vreo 20 de bețe pentru pescuit… Anul acesta are tot o tentă nautică pentru că am achiziționat vreo două bărcuțe, veste de salvare, vâsle și altele ca să-i plimbăm. Și rostul lor acolo este să se joace și să socializeze.

Participanții la Tabăra de o zi merg și în excursii în zona Transilvaniei, aceștia fiind zilnic supravegheați de voluntari, care în urmă cu câțiva ani erau și ei la rândul lor participanți la tabără.

Părinții care doresc să-și înscrie copiii în tabără nu trebuie decât să se deplaseze la fața locului, în fiecare zi de marți până vineri. Anul acesta programul se va încheia în 4 septembrie.
Participarea nu este condiționată de plata vreunei taxe.

Cristina Bulbescu

The post De 15 ani, zeci de copii din Tg. Mureș merg în Tabăra de o Zi appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: De 15 ani, zeci de copii din Tg. Mureș merg în Tabăra de o Zi

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button