Echipa PNLPoliticăSocial

Ervin Molnar, deputat PNL:”Învingem pandemia prin vaccinare, nu prin discriminare”

Restricțiile rămase în vigoare pentru persoanele nevaccinate nu rezolvă stoparea pandemiei, ci doar anumite probleme punctuale legate de transmisia bolii. Singura soluție este în continuare vaccinarea în masă a populației, care va duce la depășirea pandemiei, cu atât mai mult cu cât varianta Delta a început să facă ravagii în țările europene și a ajuns și la noi.

Pe de altă parte, consider că nu avem nevoie de discriminări între românii vaccinați și cei care nu au optat pentru acest lucru, mai ales că suntem în al doilea an al pandemiei, la fel de dificil ca și primul. Nu putem să învingem pandemia prin discriminare, dar o putem eradica prin vaccinare.

Fac un apel la români și la mureșeni să ia în calcul beneficiile vaccinării, indiscutabile în actualul context epidemiologic pozitiv, în care a scăzut exponențial numărul de noi îmbolnăviri. Valul patru al pandemiei este, din păcate, inevitabil, iar oamenii nevaccinați sunt cei mai expuși la noile tulpini ale coronavirusului.

Vaccinul este disponibil, este gratuit, iar din acest punct de vedere cred că românii trebuie să primească toate informațiile și explicațiile de care au nevoie. Campania de vaccinare la nivel național este îmbunătățită zilnic, iar oamenii nu trebuie să ia în considerare că pandemia s-a sfârșit.

Îmbucurător este faptul că România este pregătită să contracareze următorul val al pandemiei, un factor esențial în acest sens fiind vaccinarea personalului medical în proporție de aproximativ 90%.

În concluzie, îndemn oamenii să continue să se vaccineze, deoarece vaccinarea inhibă dezvoltarea bolii și reduce riscurile dezvoltării de forme grave, spitalizare și deces.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button