Social

Grădiniță europeană pentru copiii din Gănești la început de an școlar

Cu puțin înainte de începerea anului școlar au fost terminate lucrările aferente proiectului „Reabilitare și modernizare grădiniță Gănești”, proiect finanțat Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, în cadrul Programul Național de Devoltare Rurală 2014-2020, Sub-Măsura 7.2 „Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică”, astfel că luni, 09 septembrie 2019, preșcolarii din Gănești au putut păși, încă din prima zi a anului școlar, într-o clădire nouă, construită și echipată după ultimele standarde în materie. „Dacă investești pentru un an, seamănă grâu, dacă investești pentru 10 ani, plantează pomi, iar dacă vrei să investești pentru următorii 100 de ani investește în oameni, deci în copii, căci ei sunt viitorul, spune un proverb, iar noi asta facem”, a declarat Balog Elemer, primarul de la Gănești, care s-a declarat foarte mulțumit de reușita investiției. „Pentru mine, ca primar, pe lângă canalizare, drumuri, buldoexcavatorul achiziționat, grădinița aceasta este cea mai mare investiție și reușită. Nu ca valoare financiară, ci tocmai pentru faptul că investim în copii și în generațiile viitoare, căci viitorul depinde de cei în care investim acum, iar eu mă ghidez după următorul principiu, pe care l-am aplicat și în cazul fetelor mele, și ambele au terminat o facultate: eu trebuie să creez ceva, să ofer ceva copiilor și abia apoi să cer ceva de la ei, să am pretenții”, a mai spus primarul din Gănești.

În cadrul proiectului au fost executate lucrări de reabilitare și modernizare a clădirii grădiniței din Gănești, a curții și a acceselor, astfel încât să poată funcționa o grădiniță cu 3 grupe conform standardelor actuale, să se poată transforma din grădiniță cu program normal în grădiniță cu program mixt (normal, respectiv prelungit). În acest scop s-a amenajat o bucătărie, cu anexele necesare, o încăpere pentru luat masa și sunt asigurate condiții pentru dormit, pentru spălare lenjerie

Principalele lucrări executate cuprind demolarea unei părți a și construirea unei zone cu demisol și parter înalt, cu funcțiunile necesare. Totodată s-a înlocuit acoperişul, jgheaburile si burlanele, odată cu realizarea termoizolărilor și hidroizolărilor necesare. Au fost reabilitate tencuieli şi finisaje interioare, pardoseli, au fost înlocuite tâmplăriile interioare și exterioare și s-au realizat lucrări de instalaţii electrice, sanitare, gaz, termice. Curtea a fost amenajată cu spații verzi, alei pavate, loc de joacă cu obiecte moderne, mobilier pentru curte și s-areabilitat împrejmuirea.

Totodată au fost achiziţionate dotări pentru bucătărie, pentru sala de mese, dotări aparatură birotică, audio-video, electrocasnice, dotări mobilier, truse medicale de prim ajutor, dotări educaționale, dotare PSI, dotări spălătorie-uscătorie-călcătorie, paturi și lenjerie pentru program prelungit, dotări specifice locului de joacă.

Balog Elemer: „Vă spun cu voce tare, este cea mai tare firmă de consultanță din județul Mureș!”

Beneficiile investiției constau în revigorarea mediului educațional al comunei şi creşterea confortului în mediul rural, în aşa fel încât localnicii cu copii din comună să se poată bucura în cele mai confortabile condiţii de viața în această zonă, fără a fi nevoiți să meargă în alte zone mai dezvoltate, iar lucrările la clădirea grădiniței din Gănești au, pentru autorităţile locale, o necesitate aparte, dată fiind importanța educației și siguranței copiilor pentru viitorul comunității, așa după cum spunea chiar primarul comunei. Valoarea totală a contractului de finanțare a fost de 444.934 Euro, iar SC Media Marketing SRL de la Tîrgu-Mureș a asigurat serviciile de consultanță în elaborarea cererii de finanțare, serviciile de consultanță în managementul proiectului și serviciile de proiectare. „Vă zic cu voce tare: este cea mai tare firmă de consultanță din județul Mureș. Eu am depus până acum cu ei 8 proiecte și toate eligibile”, spune Balog Elemer, care subliniază că a ajuns să lucreze cu SC Media Marketing SRL după ce s-a informat în legătură cu variantele existente pe piață. „M-am informat, am întrebat pe unii și pe alții și așa am ajuns să lucrez cu ei. Știți, eu și dacă merg la magazin, aleg un produs și dacă îmi place mă întorc și cumpăr din nou, iar dacă văd că nu e cum trebuie nu mai revin. Așa și cu firma de consultanță. După prima colaborare am văzut cum lucrează așa că m-am întors și sunt foarte mulțumit”, a conchis Balog Elemer.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Grădiniță europeană pentru copiii din Gănești la început de an școlar

Credit autor: Agenda de Mureș.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button