Mâine începe testarea sistemului RO-ALERT

maine incepe testarea sistemului ro alert

Departamentul pentru Situații de Urgență, în colaborare cu Serviciul de Telecomunicații Speciale, va realiza o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT.

Testarea se va desfășura la nivel național și va dura două săptămâni. Sistemul și-a dovedit deja eficacitatea, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș, adjunctul șef al Centrului Operațional din cadrul ISU ”Horea” Mureș, Cristian Lazăr:

În decursul timpului, consider că și-a dovedit viabilitatea această aplicație informatică, atât prin mesajele transmise în urma codurilor meteo, roșu și portocaliu, cât și în județele limitrofe în urma constatării în oraș a diferitelor animale sălbatice și care reprezintă risc pentru populație.

Mesajele RO-ALERT vor intra automat pe telefoanele mobile configurate pentru recepție, care se vor afla în aria de acoperire din zonele selectate pentru testare. Telefoanele mai vechi trebuie, în schimb, configurate manual. Probleme de alertare mai sunt și în zonele fără semnal.

Revine căpitanul Cristian Lazăr, coordonatorul a sistemului RO-ALERT la nivelul județului Mureș:

Pentru populația respectivă (din zonele fără semnal), există planuri de avertizare, schemă de înștiințare/alarmare la nivelul fiecărei primării dar RO-ALERT acoperă în mare parte județul Mureș. Dacă pe unele rețele (mobile0 nu există semnal, atâta timp cât este conectat telefonul al o celulă de transmitere se poate apela sistemul de urgență 112.

Mesajul pe care îl vom primi pe telefoanele mobile începând de mâine este: ”TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”.

Activitatea are scopul de a examina funcționarea sistemului prin transmiterea unor mesaje test către telefoanele mobile din anumite zone.

Cristina Bulbescu

The post Mâine începe testarea sistemului RO-ALERT appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mâine începe testarea sistemului RO-ALERT

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.