Social

Mii de persoane se îndreaptă spre Şumuleu Ciuc, în Harghita, locul unde va sosi Papa Francisc

Mii de persoane se îndreaptă în această dimineaţă, pe o ploaie torenţială, spre Şumuleu Ciuc, în Harghita, locul unde va sosi Papa Francisc. În această a doua zi a vizitei în România, Suveranul Pontif va merge şi la Iaşi.

Credincioşii au venit până la Miercurea Ciuc cu trenul, cu maşina sau cu autocarul, după care parcurg pe jos drumul până la altarul în aer liber, situat în şaua muntelui Şumuleu. Purtând pelerine de ploaie şi umbrele, oamenii înaintează încet pe drumurile de acces, rostesc rugăciuni şi interpretează cântece bisericeşti.

Potrivit organizatorilor, 110.000 de persoane s-au înscris online pentru a participa la Sfânta Liturghie. Majoritatea sunt din Transilvania şi Banat. Lor li se adaugă alţi peste 25.000 de pelerini din Ungaria. Sanctuarul Marian de la Şumuleu Ciuc este locul unde, în fiecare an, un număr impresionant de credincioşi se adună pentru a participa la liturghia închinată Sfintei Fecioare, în cadrul celui mai mare pelerinaj catolic din Europa Centrală şi de Est. La Şumuleu sunt aşteptaţi astăzi şi premierul Viorica Dăncilă, dar şi preşedintele Ungariei, Áder János. Tot astăzi, Papa Francisc va merge şi la Iaşi.

Mâine, în ultima zi a vizitei sale în ţara noastră, Suveranul Pontif va oficia pe Câmpia Libertăţii din Blaj, judeţul Alba, slujba de beatificare a şapte episcopi greco-catolici martiri.

The post Mii de persoane se îndreaptă spre Şumuleu Ciuc, în Harghita, locul unde va sosi Papa Francisc appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mii de persoane se îndreaptă spre Şumuleu Ciuc, în Harghita, locul unde va sosi Papa Francisc

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button