Ministrul Agriculturii s-a întâlnit astăzi cu producătorii care vând în Piața Cuza Vodă din Târgu Mureș

ministrul agriculturii s a intalnit astazi cu producatorii care vand in piata cuza voda din targu mures

Petre Daea a ajuns în piața din Târgu Mureș la ora 10.30 și a stat de vorbă cu cei care au expus produse spre vânzare.
Acesta a cumpărat fasole verde, roşii, porumb pentru fiert, produse lactate şi cârnaţi de oaie și a fost însoțit de prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.
Petre Daea a remarcat calitatea produselor dar și respectarea regulilor privind protejarea producătorilor locali:

Am ţinut cu tot dinadinsul să vin prin piaţă, fiindcă aşa procedez, mă duc în piaţă să stau de vorbă cu producătorii, să cumpăr ceea producătorii prezintă. Aici, într-o piaţă bogată şi ieftină, m-am întâlnit cu producători din partea de sud a ţării, dar şi cu cei din zonă, cu diverse produse foarte bune şi la un preţ convenabil pentru consumatori. Mi-au spus că sunt mulţumiţi, alţii mi-au spus că există încă acea concurenţă între cei care vând legume luate luate din altă parte, cu alte cuvinte, între comerciant şi producător.

Unii producători i-au spus ministrului că nu au reuşit să realizeze producţia întreagă prevăzută pentru ciclul I în programul de tomate, din cauza vremii reci.
Petre Daea le-a explicat că legea le permite să realizeze producţia restantă în ciclul al doilea:

 Legea prevede acest lucru, că dacă nu poţi să realizezi în ciclul I cele două tone. Poţi să completezi în ciclul II cele două tone, diferenţa de producţie până la două tone, în aşa fel încât să poţi beneficia de cei 3.000 de euro pentru o mie de metri pătraţi, care înseamnă un ajutor deosebit dat de Guvern pentru oamenii aceştia care lucrează foarte mult şi se străduiesc să obţină producţii foarte bune.

De la Târgu Mureș, Petre Daea a plecat la Fâncel, în comuna Ibănești, unde s-a întâlnit cu producătorii și meșterii locali prezenți la Festivalul Văii Gurghiului.

Raluca Creţ

Foto: Radio Tg.Mureș/Raluca Creţ
Foto: Radio Tg.Mureș/Raluca Creţ
Foto: Radio Tg.Mureș/Raluca Creţ

The post Ministrul Agriculturii s-a întâlnit astăzi cu producătorii care vând în Piața Cuza Vodă din Târgu Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ministrul Agriculturii s-a întâlnit astăzi cu producătorii care vând în Piața Cuza Vodă din Târgu Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.