Social

Peste 3.000 de copii mureșeni cresc fără părinți. E bine cu Dragnea?

La doi ani și jumătate de la preluarea de către PSD a guvernării, numărul exact al copiilor mureșeni care au părinți plecați la muncă în străinătate este de 3.316.

Specialiștii susțin că cifrele reale tind către 5.000 de copii, în special în perioadele propice pentru muncile sezoniere. Psihologii apreciază că cel mai mult suferă copiii care au ambii părinți plecați sau în special mama, pentru că simt sentimentul abandonului. Cele mai întâlnite efecte sunt  scăderea performanțelor școlare, dobândirea de comportamente agresive , dar și tulburări emoționale, care pot ajunge până la forme grave de depresie. Cele mai triste cazuri sunt cele în care lipsa de acasă a părinților duce la apariția delincvenței juvenile, sau la consumul de droguri și alcool.

În județul Mureș, sunt 572 de copii cu ambii părinți plecați la muncă în străinătate și 335 de copii proveniți din familii în care părintele unic susținător este plecat din țară.  Numărul de copii proveniți din familii în care un singur părinte este plecat e de 2.670 și toate adunate, ne arată că 3.316 de copii din județul Mureș stau fără părinți, plecați printre străini ca să le facă un trai mai bun, sătui de promisiunile deșarte ale lui Dragnea, PSD și ALDE.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button