Social

Tinerii mureșeni și-au transmis mesajul antidrog prin creații artistice

Aproximativ 200 de elevi și studenți din tot județul au participat la concursul ”Mesajul meu antidrog”, organizat de Agenția Națională Antidrog, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Casa de Cultură a Studenților Târgu Mureș.
Participanții s-au înscris la una din cele 3 categorii ale concursului, eseu literar, arte vizuale și film de scurt metraj, iar astăzi au fost premiați câștigătorii.
Coordonatorul Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș, Aleodor Roman.

Este un concurs desfășurat ca o alternativă sănătoasă la consumul de droguri, ca un mesaj pentru tineri să dezvolte și alte pasiuni, pentru cultură, eseu literar, arte vizuale, sport, film de scurt mesaj, iar participanții au fost foarte deschiși. Este un concurs de tradiție al Agenției Naționale Antidrog, l-am desfășurat din anul 2005 la nivelul județului Mureș.

Directorul Casei de Cultură a Studenților, Gergely Simion, a subliniat faptul că cei mai mulți consumatori de droguri sunt elevi și studenți.

Încercăm să le prezentăm tinerilor alternative de petrecere a timpului liber, aproximativ 70% dintre consumatori sunt elevi și studenți. Concurenți au fost și participanți de la cercurile noastre de fotografie și pictură și ne dorim să oprim acest flagel.

Câștigătorii și-au exprimat intenția ca, prin lucrările lor, să ridice un semnal de alarmă în rândul celor care au alunecat pe panta consumului de droguri.


Lucrările cele mai bune participă și la faza națională a concursului, iar câștigătorii vor fi premiați de Agenția Națională Antidrog.

Raluca Creţ

The post Tinerii mureșeni și-au transmis mesajul antidrog prin creații artistice appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Tinerii mureșeni și-au transmis mesajul antidrog prin creații artistice

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button