Social

Turneu internațional de tenis masculin, cu premii de 15.000 de dolari, la Tîrgu-Mureș

Baza sportivă „Forza” de la Tîrgu-Mureș va găzdui în săptămâna 5-11 august, respectiv în săptămâna 16-22 septembrie cel mai important turneu de tenis masculin circuit ITF-ATP organizat în ultimele decenii la Tîrgu-Mureș. Susținut exclusiv din fonduri private, turneul este înscris în Calendarul Competițional al Federației Internaționale de Tenis și pune la bătaie premii totale în valoare de 15.000 de dolari.

Și-au manifestat interesul de a participa la competiție cica 100 de sportivi din Argentina, Ucraina, SUA, Bulgaria, Serbia, Rusia, Italia, Marea Britanie, Israel, Elveția, Ungaria și România. „Faptul că foarte mulți jucători au fost interesați să participe este un lucru deosebit de îmbucurător. Acest lucru ne face să fim optimiști în ceea ce privește continuitatea și sper ca în viitor, alături de sponsori să putem mări valoarea premiilor, care ridică automat și nivelul întrecerilor, cu nume mai importante din circuitul internațional. Spun asta deoarece acest lucru este posibil doar cu ajutorul sponsorilor”, a declarat pentru Agenda de Mureș omul de afaceri Doru Borșan a cărui firmă, Novitas 3d City Târgu-Mureș este, de fapt, și principalul sponsor al evenimentului. „Este un prim pas pentru promovarea acestui frumos sport, reușit după o pauză îndelungată. Sperăm că tenisul va atrage și la noi mai mulți practicanți, mai ales că acuma copiii au și un model prin performanțele Simonei Halep”, a mai spus Doru Borșan potrivit căruia accesul la Baza Forza este gratuit pe toată durata turneului, astfel încât iubitorii tenisului, aduli sau copii, să poată să urmărească pe viu cât mai multe meciuri ale unor jucători care aspiră la locuri fruntașe.

Printre tenismenii care își vor disputa premiile puse în joc la Tîrgu-Mureș sunt și doi băștinași. Este vorba de Doru Borșan Jr. și Cristian Mucenic. Pentru a ajunge pe tabloul principal, care include doar 32 de sportivi la simplu și 16 perechi la dublu, tîrgumureșenii vor susține meciuri de calificare. Cât privește alte nume importante înscrise în competiție, organizatorii spun că printre acestea se numără bulgarul Alexandar Lazarov, locul 499 în clasamentul ATP, argentinianul Hernan Casanova, locul 541 în clasamentul ATP, și românii Nicolae Frunză și Vlad Dancu, locurile 571, respectiv 657 în clasamentul ATP, dar și mulți alți sportivi cotați bine în cirtuitul ITF.

Precizăm că turneul internațional de tenis masculin de la Tîrgu-Mureș, la categoria M15 World Tennis Tour, este organizat de ACS Tenis World la baza sportivă Forza din Târgu-Mureș și face parte din calendarul Federației Internaționale de Tenis.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Turneu internațional de tenis masculin, cu premii de 15.000 de dolari, la Tîrgu-Mureș

Credit autor: Agenda de Mureș.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button