Sport

10 medalii la Euro pentru popicarii nevăzători

Delegația României s-a întors de la Campionatul European de popice rezervat sportivilor cu deficiențe de vedere cu un total de 10 medalii, dintre care una de aur, 5 de argint și 4 de bronz. Întrecerile au avut loc în perioada 31- mai-3 iunie în capitala Croației, Zagreb, iar lotul „tricolor”, condus de Sorin Lăpădatu, din partea Comitetului Paralimpic Român și antrenoarele Maria David și Carmen Camelia David a fost alcătuit din 9 sportivi, 6 la masculin și 3 la feminin. Aceasta a fost și componența întrecerilor pe echipe. Dintre aceștia, cinci au fost mureșeni: Vasile Tinu Pop, Tiberiu Oreian și Ördög Pál Levente la masculin, Liliana Pădurean și Claudia Boandă la feminin. Loturile au fost completate de ieșeanul Constantin Tescu și sătmărenii Troba Albert și Hendre Iosif la masculin, sibianca Elena Negrilescu la feminin. Competiția s-a disputat în probele pe echipe, la individual, tandem și mixt, în probele individuale acordându-se medalii la simplu și compus, probă în care se luau în considerare rezultatele din două zile de concurs. Fiecare probă a fost departajată pe trei categorii, b1, b2 și b3, în funcție de acuitatea vederii, iar finaliștii în probele individuale au fost cei cu cele ma bune rezultate după proba pe echipe și după numărul concurenților înscriși la fiecare probă.

 

Toți componenții au urcat pe podium

Singura medalie de aur a obținut-o Liliana Pădurean, la individual, clasată pe locul secund și la compus, adică totalul celor două evoluții. O altă medalie de argint a fost obținută în proba de mixt de Elena Negrilescu, împreună cu Vasile Tinu Pop, polisportiv mureșean cunoscut deja cu rezultate deosebite în artele marțiale și tot una de argint a cucerit și la tandem, de Claudia Boandă, împreună cu ieșeanul Constantin Tescu, celelalte două medalii de argint fiind obținute de sibianca Elena Negrilescu, ambele în proba individuală, simplu și compus. Două clasări pe treapta a treia a podiumului le-a reușit Constantin Tescu, de asemenea în probele individuale, celelalte două medalii de bronz fiind cucerite în probele pe echipe, în componența amintită. Din motive medicale mureșeanul Ördög nu a participat la întrecerile individuale, dar și-a adus aportul la obținerea bronzului pe echipe. Pe lângă aceste rezultate, aproape de a urca pe podium s-au mai aflat Pop la individual și tandemul Pădurean-Oreian, cu clasări pe locul 4.

Post-ul 10 medalii la Euro pentru popicarii nevăzători apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: 10 medalii la Euro pentru popicarii nevăzători

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button