Sport

A murit corifeul UEFA Champions League

Suedezul Lennart Johansson, omul care a introdus actualul sistem al UEFA Champions League, a murit marți, 4 iunie, la vârsta de 89 de ani.

Fostul președinte al UEFA era bolnav, iar presa suedeză a subliniat că s-a stins din viață în timpul somnului. Născut în 5 noiembrie 1929 la Stockholm, a fost președinte al clubului AIK Solna și apoi al Federației Suedeze de Fotbal, fiind ales, în 1990, cel de-al cincilea președinte al UEFA, la Congresul din Malta.

Lennart Johansson a condus forul fotbalistic european între anii 1990-2007, după care a fost înlocuit de francezul Michel Platini. Cea mai importantă decizie pe care a luat-o suedezul a fost schimbarea sistemului competițional în întrecerea numărul 1 la nivel de cluburi. Prin urmare, Cupa Campionilor Europeni a devenit, în 1992, Liga Campionilor.

Johansson a introdus grupele înainte de meciurile eliminatorii din optimile de finală. Până în 1992, în Cupa Campionilor, echipele jucau direct în fazele eliminatorii ale competiției. Mai mult decât atât, Johannson a avut un rol esențial în desemnarea Suediei ca țară organizatoare a Campionatului European din 1992, turneu final pe care l-a câștigat Danemarca.

Din respect pentru fostul lider al UEFA, un moment de reculegere va fi ținut la toate meciurile din Liga Națiunilor, din preliminariile Euro 2020, precum și la jocurile U 21 care se vor disputa săptămâna viitoare.

Septimiu Cioloboc

The post A murit corifeul UEFA Champions League appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: A murit corifeul UEFA Champions League

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button