Sport

Anda Tătar, noua stea mureșeană care a strălucit la Mondiale

Micuța gimnastă târgumureșeană de doar 11 ani Anda Tătar a devenit dublă campioană mondială în cadrul întrecerilor DanceStar World Finals 2019, disputate la sfârșitul săptămânii în localitatea Porec, din Croația. La aceste întreceri mondiale au participat aproximativ 7000 de dansatori din diferite țări ale lumii, cum ar fi, Austria, Ungaria, Polonia, Germania, Slovenia, Slovacia, Bulgaria, Spania, Moldova, Ucraina, Africa de Sud, Filipine, Cehia, Croația și multe altele. Delegația României  s-a întors acasă cu rezultate frumoase la toate disciplinele de dans din concurs. Delegația „tricoloră” a fost dealtfel cea mai numeroasă și s-a clasat în ierarhia finală pe locul 2.

Dansul, combinat armonios cu baletul și gimnastica

Elevă în clasa a IV-a A la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Anda Tătar s-a calificat pentru finala din Croația în urma unei competiții disputate la mijlocul lunii martie la Cluj Napoca, unde s-a clasat pe primul loc în liga A (profesioniști). În Croația a participat la secțiunea solo din partea clubului Love 4 Dance Team Târgu-Mureș, cu o coregrafie proprie, probă la care a urcat pe prima treaptă a podiumului cu coregrafia Bizarre, la categoria de dans Open,  secțiunea de vârstă children, fiind singura târgumureșeană calificată în această ligă.

Tânăra laureată mondială a devenit dublă campioană, urcând pe prima treaptă a podiumului mondial și cu grupul de la Together Dance, la categoria Open, secțiunea children-formații, alcătuită din 24 dansatori, la liga B de această dată.

Anda, la cei doar 11 ani este de mult mai multă vreme pasionată de dans, balet și gimnastică. Acestui fapt i se datorează și felul în care ea reușește să îmbine armonios în coregrafiile pe care le execută cele trei stiluri, pe care le practică la trei cluburi de dans diferite din oraș.

Mai exact, Anda a început să practice dansul de la vârsta de 3 ani și jumătate, participând în tot acest timp la mai multe concursuri naționale și internationale, în Spania, Austria, Bulgaria și Croația.

Așadar, un nou titlu mondial pentru una dintre gimnastele mureșene practicante a unei discipline care câștigă tot mai mult teren pe plan mondial.

Post-ul Anda Tătar, noua stea mureșeană care a strălucit la Mondiale apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Anda Tătar, noua stea mureșeană care a strălucit la Mondiale

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button