Sport

Arcaș mureșean, alături de elita mondială

În Olanda, la Einhoven, la sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat un puternic concurs de tir cu arcul, Kings of Archery JVD Open (KOA), competiție de tip indoor (de sală), de tip Las Vegas, organizată de JVD. La întreceri au fost prezenți peste 1000 de arcași din toată lumea, inclusiv campionul mondial, americanul Brady Ellison, dar mulți alți arcași din elita mondială. Astfel, la divizia de arc compound bărbați, au fost prezenți danezul Stephan Hansen (locul 12 în lume), Tate Morgan, olandezii Mike Scholesser (locul 3) și Peter Elzinga (locul 14). La divizia de arc compound femei cele mai valoroase participante au fost Sophie Dodemont (Franța, locul 7 mondial), Toja Ellison (Slovenia, locul 8) și britanica Ella Gibson (locul 29). La divizia de arc recurve bărbați l-am amintit pe liderul mondial Brady Ellison, alături de olandezii Steve Wijler (locul 6), Sjef Van den Berg (locul 7) și Rick van der Ven (locul 11).

La divizia de arc recurve femei nu s-au aflat chiar fruntașele în ierarhia mondială, cele mai bine clasate fiind olandeza Gabriela Bayardo (locul 15), Lucilla Boari (Italia, locul 31) și Aida Roman (Mexic, locul 63).

Loc onorant pentru mureșeanul participant

La întrecerile Kings of Archery arcașii au trebuit să tragă la țintă 90 de săgeți, cu un maxim posibil de 900, rezultat care a fost atins la bărbați, la proba Recurve doar de 3 arcași: Brady Ellison, Cedric Rieger și Sjef van den Berg. Primii opt cocurenți, plus câștigătorul de la Runda Joker au intrat într-o finală specială cu eliminatorii.

Printre participanți s-a aflat și târgumureșeanul Kacso Sándor, fondatorul centrului de tir cu arcul constituit recent la Târgu Mureș. El a realizat 851 puncte, cu un procentaj de 94,5%, rezultatele

parțiale fiind 288 (din 300, cu 11 de X- centrul), 277 (cu 12X) și 286 (cu 7X), încheind pe locul 70 clasament (cu X-urile calculate), iar la punctajul total pe locul 40, un loc onorant, ținând cont de valoarea întrecerilor.

De asemenea, în cadrul acestui eveniment au fost organizate diferite seminarii, unde au avut loc diferite dezbateri, cu prezentări din partea a peste 40 de producători de arcuri și accesorii.

Pentru arcașii din România, următorul concurs va avea  loc la mijlocul lunii decembrie, etapa a doua a Trofeului Carpați, la Valea Crișului, în județul Covasna.

În foto: Mureșeanul Kacso, împreună cu Brady Ellison, campionul mondial

Post-ul Arcaș mureșean, alături de elita mondială apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Arcaș mureșean, alături de elita mondială

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button