Sport

Ashleigh Barty, „urmașa” Simonei

Finala feminină a turneul de tenis „Roland Garros”, al doilea de Mare Șlem al anului, a fost câștigată sâmbătă, 8 iunie, de australianca Ashleigh Barty (FOTO, favorită numărul 8), care s-a impus în numai două seturi, cu 6-1, 6-3, în fața cehoaicei Markéta Vondroušová.

Vineri, 7 iunie, în semifinale, Barty a învins-o cu 6-7 (4-7), 6-3, 6-3 pe tânăra americancă Amanda Anisimova, iar Vondroušová a eliminat-o pe britanica Johanna Konta, cu 7-5, 7-6 (7-2).

Finala masculină este programată duminică, 9 iunie, începând cu ora 16:00, între spaniolul Rafael Nadal și austriacul Dominic Thiem. În semifinalele masculine s-au consemnat rezultatele: Rafael Nadal – Roger Federer 6-3, 6-4, 6-2 (vineri, 7 iunie) și Dominic Thiem – Novak Đoković 6-2, 3-6, 7-5, 5-7, 7-5 (vineri și sâmbătă, 7 și 8 iunie).

Începând de joi, 6 iunie, România nu a mai avut niciun reprezentant la Paris.
Atunci, în „sferturile” probei de simplu feminin, Simona Halep (a treia favorită și deținătoarea trofeului) a pierdut cu 2-6, 4-6, în fața tinerei americance de numai 17 ani, Amanda Anisimova. Juniorul Filip Cristian Jianu (cap de serie 15) l-a învins în „optimi”, cu 6-7 (3-6), 6-3, 6-4, pe americanul de origine japoneză Brandon Nakashima (al treilea favorit), dar a cedat în sferturile de finală, cu 0-6, 1-4, în fața danezului Holger Vitus Nødskov Rune (cap de serie numărul 7).

Turneul parizian se desfășoară în intervalul 26 mai – 9 iunie și beneficiază de premii în valoare totală de peste 23 de milioane de dolari.

Septimiu Cioloboc

The post Ashleigh Barty, „urmașa” Simonei appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ashleigh Barty, „urmașa” Simonei

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button