Sport

Baschetbalistele încheie faza a doua acasă

Echipa de baschet feminin BC Sirius-CS Mureșul Târgu Mureș întâlnește sâmbătă, 29 februarie, de la ora 16.00, în Sala Sporturilor din Târgu Mureș, formația Rapid București. Este partida din cadrul etapei a XII-e a fazei a doua a seriei B valorice din Liga Națională, fază în care mureșencele mai au de disputat încă un joc, tot pe teren propriu, cu liderul KSE Târgu Secuiesc. Înaintea acestor două jocuri mureșencele se află pe locul 3, cu 9 victorii și 5 înfrângeri, dar prima clasată este CSM Alexandria, care are însă 17 jocuri și 6 înfrângeri. Deoarece a venit din seria care a dat patru echipe pentru grupa valorică B, acestea au adus cu ele rezultatele cu trei dintre acestea, dar echipa din Teleorman are și cu două victorii mai multe.

Ediția va continua cu turneul pentru locurile 7-13, unde în prima fază prima clasată va sta, locul 8 va întâlni locul 13, 9 se va înfrunta cu 12, 10 cu 11. Cu un sistem 2 victorii din 3 și un total de 11 jocuri, mureșencele vizează cel puțin locul 8. Au victorii la toate adversarele, astfel obiectivul propus este realizabil. În ultimul meci cu Rapid, fetele de la Sirius s-au impus la București cu 67-64, dar va fi greu să repete performanța după turul de forță din jocurile trecute, cu trei partide disputate în deplasare în patru zile.

 

Eșec în seria cu trei deplasări dificile

Formația mureșeană a ratat în meciul precedent consolidarea unui eventual loc secund, cedând miercuri tocmai în fața teleormănencelor, partidă disputată într-o serie de trei deplasări lungi, în care BC Sirius s-a impus doar pe terenul celor de la Agronimia București. La Alexandria scorul a fost 76-56 în favoarea gazdelor, pe sferturi 15-10, 18-12, 21-9, 22-25. Aceasta poate trece pe locul secund după ultima etapă, în care mureșencele vor primi vizita echipei din Covasna. Pentru revenirea pe acest loc au nevoie de victorii în ambele jocuri rămase, lucru care se anunță foarte dificil.

În întâlnirea de la Alexandria din formația mureșeană s-a remarcat Gál Emese, care a înscris 15 puncte, rezultat al celor 5 aruncări reușite din afara semicercului de 3 puncte, (din 8 încercări). Celelalte puncte au fost reușite de următoarele: Mészáros Kata 10 (1×3), Brittney Dunbar 9, Andreea Feiseș 9 (1), Alexandra Bobar 8, Diana Ignat 3 (1) și Cristina Badi 2. A mai evoluat Bokor Beata, dar de la mureșence a lipsit din nou pivotul Mariah Smelser.

Victoria gazdelor s-a datorat în special evoluției a două jucătoare străine, care au totalizat împreună 53 de puncte, cu 7 reușite de 3. Briana Gray a înscris 32 de puncte (4×3), iar Shanon Powell 21 (3).

Post-ul Baschetbalistele încheie faza a doua acasă apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Baschetbalistele încheie faza a doua acasă

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button