Sport

Baschetbalistele, pe ultima linie dreaptă

În al doilea turneu amical disputat înaintea startului în noua ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin, BC Sirius-Mureșul Târgu Mureș s-a clasat pe cea de-a III-a poziție la Cupa Sepsi, disputată la sfârșitul săptămânii la Sfântu Gheorghe. Clasată pe locul secund, după Olimpia CSU Brașov în turneul în care mureșencele au fost gazde, Cupa Sirius, formația mureșeană a mai susținut săptămâna trecută un joc amical, cedat și acela la scor, 40-78 la Cluj Napoca, în fața echipei locale Universitatea. În prima zi a turneului de la Sfântu Gheorghe mureșencele au cedat practic fără replică în fața gazdelor de la Sepsi SIC, care s-au impus cu 118-33. În finala mică, disputată a doua zi, mureșencele s-au impus cu 60-48 (19-15,19-10, 10-9, 12-14) în fața celor de la KSE Târgu Secuiesc. Turneul a fost câștigat de către gazde, care au învins cu 97-52 în finala mare cu Olimpia CSU Brașov, după ce în prima zi au trecut cu 84-54 de ACS KSE Târgu Secuiesc. La turneul de la Sfântu Gheorghe formația mureșeană a participat în urma renunțării celor de la Steaua Roșie Belgrad. După ce a lipsit (din teren) la Cupa Sirius și a fost a doua marcatoare, după americanca Brittney Dunbar, căpitanul echipei Meszáros Kata a fost desemnată cea mai bună jucătoare din lotul formației mureșene, din care au mai făcut parte Cristina Badi, Andreea Feiseș, Diana Ignat, Brittney Dunbar, Iohanna Borșan, Alexandra Bobar, Molnár Nora, Bokor Beata și Kurjatko Boroka.

 

Vor intra în lot cele mai harnice

Lotul pregătit de antrenorul Ionel Brustur este alcătuit din 17 jucătoare, printre care și junioare de 14-15 ani. Celelalte componente sunt Gál Emese, Pálfi Tünde, ambele revenite la echipă, Szász Réka, Bokor Renáta, Kovács Nora, Biro Vivienne și Kertész Stefánia.

„Punem accent și pe promovarea celor mai tinere, dar din lotul pentru fiecare meci vor face parte jucătoarele care vor dovedi mai multă seriozitate, cele care vor munci mai bine la antrenamente”, a anunțat președintele BC Sirius Kiss István.

ACS KSE Târgu Secuiesc și BC Sirius-Mureșul Târgu Mureș sunt repartizate în grupa Vest din LNBF și se vor întâlni în chiar prima rundă din noul campionat. Această întâlnire din grupa Vest este programată în Sala Sporturilor din Târgu Mureș miercuri, 9 octombrie, ora 19.00. Intrarea spectatorilor va fi liberă, dar la intrare vor fi puse în vânzare poze cu lotul echipei, jumătate din încasări urmând a avea o destinație umanitară.

 

Post-ul Baschetbalistele, pe ultima linie dreaptă apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Baschetbalistele, pe ultima linie dreaptă

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button