Sport

Bilanț CSM Târgu-Mureș, mult peste orice așteptări la primul an (I)

Înființat în vara anului trecut, cu păreri pro și contra, Clubul Sportiv Municipal a pornit la drum cu peste 20 de ramuri. Părerile contra, nelipsite dealtfel la demararea oricărei inițiative, se refereau în primul rând la faptul că un club municipal este susținut din bani publici. Aceștia pot fi folosiți în alte scouri, spun aceștia, chiar dacă unele destinații ar fi spre cei care nu au făcut și nu fac niciodată ceva pentru societate, sau acele „alte destinații” primesc direcții greșite.

CSM Târgu-Mureș nu se află printre primele municipii din România în care s-au reunit specialiști la diverse ramuri sportive și sportivii de frunte sau tinere talente cu care au muncit aceștia. Șansele de afirmare pe plan local erau minime în condițiile în care performața presupune susținere financiară. Nu vorbim aici despre transferuri de jucători, ci despre dotarea cluburilor, condiții de pregătire sau cheltuieli pentru participarea la competiții. Acesta a fost oarecum și unul dintre principalele motive care a stat la baza constituirii clubului târgumureșean. Cei care au fost și sunt contra ignoră aspecte chiar esențiale: sportul înseamnă sănătate, tinerii au ocazia să se rupă de alte activități practicând sportul, amatorii au ocazia de a urmări pe viu întreceri sportive, nu doar în fața micului ecran, să aibă echipe favorite de pe alte meleaguri. Mai mult, aproape oricine are pe cineva apropiat care practică un sport, iar dacă nu au o echipă la nivel mai înalt în orașul lor unde să poată continua la nivel de performanță, mai devreme sau mai târziu tinerii vor pleca sau vor renunța. Cei care pleacă după ce s-au făcut cunoscuți duc mai departe numele orașului. În urmă cu aproximativ un deceniu sportul mureșean revenea în prim plan după o lungă perioadă de anonimat, iar spre finalul primului deceniu al secolului XXI a avut loc o adevărată „explozie”. Diverse cluburi au urcat rapid, dar din lipsa sprijiului financiar au intrat în colaps, unele au chiar dispărut. Constituirea CSM Târgu-Mureș i-a reunit pe toți sub culorile aceluiași club. Pe lângă sporturile individuale, unde s-au obținut deja rezultate, cele mai urmărite au fost și rămân sporturile de echipă, mai exact jocurile sportive.

Rezumându-ne doar la aceste discipline, fără perspectivele celor de la sporturi individuale, rezultatele sunt mai mult decât satisfăcătoare.

S-a obținut promovarea acolo unde regulamentul a permis acest lucru, pe cele mai bune locuri posibile unde nu. Se știe că atunci când vorbim de sport de performanță orice pas înainte presupune cheltuieli suplimentare. Ce a reușit CSM Târgu-Mureș nu poate fi numit un pas înainte. Este un salt uriaș, iar acesta va avea nevoie de o susținere pe măsură.

Vă propunem în continuare un scurt serial, o trecere în revistă a rezultatelor celor mai importante secții.

Post-ul Bilanț CSM Târgu-Mureș, mult peste orice așteptări la primul an (I) apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Bilanț CSM Târgu-Mureș, mult peste orice așteptări la primul an (I)

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button