Sport

Bronz românesc la Jocurile Europene

În intervalul 21-30 iunie se desfășoară la Minsk, capitala statului Belarus, cea de-a doua ediție a Jocurilor Europene.

După nici două zile de întreceri, delegația țării noastre a cucerit două medalii de bronz, ambele la sambo, prin Daniela Poroineanu (FOTO, categoria 56 de kilograme) și Anda-Mihaela Vâlvoi (categoria 64 de kilograme). Sambo este o ramură sportivă din domeniul artelor marțiale, asemănătoare cu judo-ul.

Jocurile Europene sunt prevăzute la 15 discipline sportive: atletism, badminton, baschet 3×3, box, ciclism, fotbal pe plajă, gimnastică, judo, kaiac-canoe, karate, lupte, sambo, tenis de masă, tir cu arcul și tir sportiv.

România este reprezentată de 123 de sportivi, care concurează la: atletism (21), badminton (1), baschet 3×3 (8), box (10), ciclism (4), fotbal pe plajă (11), gimnastică aerobică (5), gimnastică artistică (1), gimnastică ritmică (1), judo (13), kaiac-canoe (13), karate (1), lupte (12), sambo (9), tenis de masă (6), tir cu arcul (1) și tir sportiv (6). Tîrgumureșeanca Szöcs Bernadette este principala favorită a competiției feminine de tenis de masă, iar Elisabeta Samara a fost cotată cu a cincea șansă la cucerirea trofeului.

Sportivii medaliați la probele de simplu (feminin și masculin) se vor califica la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo. La echipe (feminine, masculine și dublu mixt), doar medaliații cu aur își vor asigura prezența la Olimpiada japoneză.

La ediția inaugurală din 2015, găzduită de capitala Azerbaidjan-ului, Baku, delegația noastră a cucerit 12 medalii (3 de aur, 5 de argint și 4 de bronz).

Septimiu Cioloboc

The post Bronz românesc la Jocurile Europene appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Bronz românesc la Jocurile Europene

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button