Sport

BUGETUL ORAȘULUI – În Weekend din Târgu Mureș, cu 360.000 de euro, se construiesc patru terenuri de baschet, tenis cu piciorul și minifotbal

CONTRACT. Construirea a două terenuri de minifotbal, unul de baschet și unul de tenis cu piciorul (fotbal-tenis) în Weekend (Complexul de Agrement şi Sport „Mureşul”) va scoate din bugetul municipiului Târgu Mureș suma de 1.706.994,21 lei TVA (echivalentul a peste 360.000 de euro TVA), contractul de proiectare și execuție fiind semnat de administrația locală în 20 iunie 2019.

 

Executantul lucrării este asocierea dintre două sereleuri locale, Adru Solution și Vlad Birou de Proiectare. Logic, asociatul secundar se va ocupa de proiectarea tehnică și asistență tehnică, fapt pentru care va încasa 40.000 de lei, grosul financiar al lucrării (1.666.994,21 lei TVA) urmând să intre în contul firmei Adru Solution, controlată de Daniel Gelu Urdă.

 

Oficial (conform contractului) lucrarea trebuie oferită spre recepție finală până în ianuarie 2020, lucrările efective având termen de execuție de patru luni de la data primirii ordinului de începere. Să vedem de ce susține administrația controlată de Dorin Florea că e utilă investiția și ce se face pentru acești bani, proiectul fiind unul maturat, demarat în anul 2017.

 

Motivația investiției de 360.000 de euro

 

Administraţia Complexului de Agrement şi Sport „Mureşul” din Târgu Mureş dispune de o bază sportivă formată din două terenuri de fotbal, un teren tenis cu piciorul, un teren de baschet, un teren volei pe nisip şi vestiare, susține directorul Administrației, Ioan Cîrcu.

 

Practic, acesta spune că aceste terenuri sunt insuficiente în fața creșterii cererilor pentru închirierea terenurilor de sport din incinta complexului Weekend, din partea persoanelor fizice, şi a cluburilor sportive, în contextul în care legea îi obligă să acorde prioritate la utilizarea respectivelor terenuri unităţilor de învăţământ  cu program sportiv (în speță, Liceului cu Program Sportiv din Târgu Mureş).

 

Ce se face cu 360.000 de euro

 

Conform studiului de fezabilitate, în Weekend, firma lui Urdă urmează să construiască două terenuri de minifotbal cu gazon sintetic (unul cu dimensiunile de 65,37 m x 49,48 m și unul cu dimensiunile de 49,48 m x 27,24 m), împrejmuite cu gard metalic din plasă (continuat cu plasă textilă) și dotate cu instalaţie de nocturnă.

 

De asemenea, se construiesc încă două terenuri pe suport de tartan, unul de baschet (cu dimensiunile suprafaţei de joc de 30 m x 15 m) și unul de tenis cu piciorul – fotbal-tenis – (cu dimensiunile suprafaţei de joc de 12 m x 11 m). La fel, terenurile vor fi împrejmuite și dotate cu instalație de nocturnă.

 

Cătălin VISCHI

 


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: BUGETUL ORAȘULUI – În Weekend din Târgu Mureș, cu 360.000 de euro, se construiesc patru terenuri de baschet, tenis cu piciorul și minifotbal

Credit autor: admin.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button