Sport

Campioana României a dat o replică bună, pe alocuri

În partida din etapa a doua a Ligii Campionilor la volei feminin disputată în Sala Sporturilor din Târgu Mureș, campioana României CSM Volei Alba Blaj a fost învinsă în trei seturi de echipa italiană Carraro Imoco Conegliano, scor  pe seturi 25-22, 25-14, 25-22. Pentru blăjence a fost al doilea eşec din etapa a doua a Grupei D în actuala ediţie, după ce în primul joc au cedat cu 1-3 în deplasare în fața formației franceze VB Nantes. Într-o sală aproape plină, majoritatea suporterilor fiind sosiți de la Blaj, formația română nu a făcut față finalistei din sezonul trecut doar parțial, în primul și al treilea set. Primul act a fost relativ echilibrat, dar până la jumătatea lui majoritatea punctelor echipei din Blaj au fost obținute în urma greșelilor adversarei. La 6-6 de exemplu, patru puncte au fost obținute din serviciile greșite ale italiencelor. Este un fel de a spune „italience”, deoarece majoritatea componentelor lotului provin din alte țări, cu patru jucătoare de culoare. Oaspetele au forțat și au reușit desprinderea spre finalul setului. După un prim atac reușit de căpitanul echipei, mureșeanca Ioana Baciu (în foto-la serviciu), în actul al doilea, cu un angrenaj perfect sincronizat, italiencele s-au mobilizat din start, nu au mai repetat greșelile din primul set și s-au desprins rapid, la 7-2, apoi 11-5, încheind fără probleme setul.

Tresărire de orgoliu, anulată rapid de diferența de valoare

Startul setului trei părea a fi doar un galop de sănătate pentru vicecampioana Europei, dar oaspetele s-au relaxat prematur și echipa din Alba a reușit să egaleze la 11, după care a trecut chiar la conducere. S-a mers cap la cap până spre final, dar la 18-16, după al doilea serviciu consecutiv greșit al blăjencelor, cadou de care probabil nu avea nevoie echipa italiană, la serviciu a ajuns Paola Ogechi Egonu (în foto 3). Cea care avea să fie desemnată și jucătoarea partidei, cu 19 puncte, a reușit o serie de 6 puncte, cu servicii care erau aproape echivalente cu atacuri din prima linie.

De la campioana României cea mai bună jucătoare a fost Bianka Busa, cu 11 puncte. Antrenorul Darko Zakoč le-a mai avut în primul sextet pe Femke Stoltenborg, Sanja Gamma, Maja Aleksić, Ioana Baciu, Nađa Ninković și Silvija Popović libero. Au mai jucat: Sanja Gommans, Aleksandra Cirović, Kirsten Knip, Noemi Oiwoh și Ramona Rus.

În celălalt meci al grupei, VB Nantes a învins în deplasare formația Vasas Obuda Budapesta cu 3-0 și ocupă primul loc, cu 6 puncte, urmată de Carraro Imoco Conegliano, 5 puncte. Umătoarea adversară a echipei din Blaj va fi formația maghiară, care a obținut în prima etapă un punct, cedând în set decisiv cu cea italiană. Partida va avea loc în Ungaria, în 19 decembrie.

Post-ul Campioana României a dat o replică bună, pe alocuri apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Campioana României a dat o replică bună, pe alocuri

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button