Sport

Cel mai „accesibil” baraj pentru promovare

Câștigătoarea campionatului Ligii IV Elite la fotbal, CSM Târgu-Mureș susține sâmbătă, 22 iunie, de la ora 17.30, partida retur din cadrul barajului pentru promovarea în Liga III. Mureșenii vor întâlni în deplasare campioana județului Alba, Sportul Petrești. Cu un lot în care au revenit câțiva dintre mureșenii care au jucat în edițiile trecute la FC Municipal sau ASA, unii cu prezențe în Liga I, cum sunt Victor Astafei, Viorel Ferfelea, Robert Candrea sau Vasile Petra, echipa antrenată de Constantin Lungu și Seches Carol se poate considera practic promovată în eșalonul 3 după rezultatul din jocul tur. Mureșenii au realizat pe teren propriu scorul etapei tur a barajului, 6-0. Adversarii au așadar nevoie de o victorie la 7 goluri diferență, lucru care pare…

Dacă analizăm barajele disputate de campioanele județului Mureș din ultima perioadă, indiferent că au avut ca adversare campioanele din județele Harghita, Cluj, Brașov, Sibiu sau Alba (județele învecinate), acesta este din start cel mai „dezechilibrat”. Este adevărat, de la promovarea echipei CS Iernut, care s-a impus la Galda de Jos (jud. Alba) în fața campioanei din Iacobeni (Cluj), barajul s-a disputat tur-retur. Au reușit sau nu promovarea, echipele mureșene și-au disputat promovarea în jocul retur, dar de această dată lucrurile par clare în privința promovării, după prima partidă. O excepție putea fi considerată campioana de acum doi ani, Mureșul Rușii Munți. Aceasta a cedat jocul de pe teren propriu cu 0-2 în fața campioanei brașovene din Ghimbav, dar a fost la un pas de promovare în retur, gazdele fiind ajutate decisiv de arbitraj.

Pe de altă parte, după cum declara și antrenorul Constantin Lungu, CSM va juca și la Petrești la victorie, chiar și pentru a-și respecta „blazonul”, după ce a încheiat cu punctaj maxim ediția din Liga IV. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, considerat primordial, echipa a renunțat la calificarea în Cupa României, unde au evoluat cu o echipă de juniori în faza „optimilor”, fiind eliminată de CSM Sighișoara la loviturile de departajare.

Post-ul Cel mai „accesibil” baraj pentru promovare apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Cel mai „accesibil” baraj pentru promovare

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button