Sport

Claudiu Bumba, alături de Vasile Miriuță, îndrumat de mureșeanul Karda Attila

Fost jucător în primii ani ai FCM-ului târgumureșean, anterior în Liga II la Rocar București, plecat și în străinătate, Karda Attila și-a căutat la încheierea carierei de jucător o alta, tot în lumea fotbalului. Fiul fostului jucător al ASA-ului anilor 70 Karda Márton, Attila a devenit impresar, a fost apoi și președinte de club, la Olimpia Satu Mare, fiind cel mai tânăr pe această funcție. Pornise atunci plin de entuziasm la drum cu o echipă cu pretenții, care își dorea chiar promovarea în prima ligă. Clubul sătmărean a ajuns și el în mare impas financiar, s-a și desființat și târgumureșeanul s-a folosit de colaborarea cu Ana Marian Prodan, care i-a deschis drumul în lumea intermediarilor cunoscuți. A revenit astfel la munca de impresariat. Reușitele sale sunt demne de consemnat. Unul dintre jucătorii aflați sub contract cu el, internaționalul moldovean Igor Armaș, fost căpitan la Kuban Krasnodar și Anji Mahacikala a semnat acum câteva zile cu FC Voluntari. O reușită mai importantă este însă cea a transferului lui Claudiu Bumba. Una dintre marile speranțe ale fotbalului românesc, venit din Maramureș, lansat la FC Municipal Târgu-Mureș, trecut apoi pe la AS Roma, Hapoel Tel Aviv, Dinamo, Chiajna, Adanaspor, selecționat și în reprezentativa României, a semnat cu echipa maghiară din micul orășel maghiar Kisvárda, localitate cu sub 20 000 de locuitori, aflată în vestul țării. Echipa salvată de la retrogradare după primul an în prima ligă are o adevărată „legiune română”. Antrenor este nimeni altul decât Vasile Miriuță, trecut și el pe la Târgu-Mureș, plecat în Ungaria, după ce ultima echipă pregătită, Hermannstadt s-a salvat după baraj de la retrogradare. În lot se mai află însă și alți români: Cornel Ene, fundaș central trecut și el pe la ASA, în vara lui 2017, Sergiu Negruț, fost la CFR Cluj, cu prezențe la alte echipe din campionatele interne (Alba Iulia, Măciuca, Râmnicu Vâlcea sau Pandurii Târgu Jiu), apoi la bulgarii de la Beroe Stara Zagora, dar și atacantul Gicu Grozav, cu prezențe în reprezentativa României.

Așadar, un impresar târgumureșean, un antrenor și doi jucători trecuți pe la Târgu-Mureș încropesc o echipă multinațională, unde autohtonii sunt aproape minoritari.

Post-ul Claudiu Bumba, alături de Vasile Miriuță, îndrumat de mureșeanul Karda Attila apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Claudiu Bumba, alături de Vasile Miriuță, îndrumat de mureșeanul Karda Attila

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button