Sport

CS Mureșul, 60 de ani de performanță

Cel mai titrat club sportiv al județului Mureș, CS Mureșul Tg.Mureș aniversează, în aceste zile, 60 de ani de existență. Șase decenii de istorie, cu performanțe deosebite, cu mii de sportivi și sute de antrenori, care, de-a lungul timpului, și-au pus amprenta, mai mult sau mai puțin, asupra evoluției sportului mureșean, dar și național. La ceas aniversar, palmaresul grupării este unul impresionant: două medalii de bronz la Jocurile Olimpice, prin Simon Laszlo la lupte libere (Montreal 1976) și Barabas Eniko-Mironcic la canotaj (Beijing 2008), 21 de participanți la Jocurile Olimpice, 83 de medalii, dintre care 34 de aur, la Campionatele Mondiale, 46 de medalii, dintre care 23 de aur, la Campionatele Europene și 45 de medalii, dintre care 31 de aur, la Campionatele Balcanice. Pe plan intern, clubul se mândrește cu sute de titluri naționale, dar și cu alte numeroase trofee, majoritatea cucerite la categoria seniori.

65200272_2306785036205344_8414798199469899776_nIstoria clubului fanion al județului este prezentată, pe larg, de jurnalistul sportiv Aurel Rațiu în cadrul volumului “Clubul Sportiv Mureșul Târgu-Mureș, ieri și astăzi”.

Cartea, lansată miercuri în Sala Mică a Palatului Culturii din Tg.Mureș, cu sprijinul fostului luptător Ballai Sandor, actualmente vicepreședinte al Federației Române de Lupte, oferă cititorului o amplă statistică a evoluției clubului pe durata celor șase decenii de existență, cu date despre sportivii, antrenorii și conducătorii grupării , rezultatele și performanțele obținute de aceștia în cadrul secțiilor existente de-a lungul timpului, dar și un album foto cu o parte dintre performerii de la CS Mureșul.

La eveniment au participat actualul director al clubului, Cosmin Pop, foștii conducători Vasile Coroș, Dragoș Horea și Horațiu Cioloboc, foști și actuali antrenori, sportivi și alți invitați.

Aurel Rațiu, care l-a rândul său a condus o perioadă de timp destinele clubului CS Mureșul:

Am avut mare plăcere să lucrez la CS Mureșul într-o perioadă în care vedeta tuturor sporturilor era echipa de handbal feminin, care chiar în acel an s-a calificat în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, unde a fost învinsă de celebra formație Spartak Kiev. Am avut ocazia să lucrez cu niște antrenori deosebiți, campionii din spatele campionilor cum le spun eu. Oamenii care au condus temporar acest club și-au pus amprenta asupra evoluției sale. Fiecare a contribuit cu ceva, a pus o cărămidă și a lăsat o temelie de bază pentru performanțele viitoare. Nu cred că în următorii 100 de ani, vreun alt club sportiv din județul Mureș va întrece bilanțul pe care îl are în prezent CS Mureșul.

Cosmin Pop, director CS Mureșul:

Am preluat o moștenire impresionantă și grea totodată, pentru că trebuie să mă ridic la nivelul predecesorilor mei, fapt ce nu e ușor.Mă simt însă onorat să fiu la cârma acestui club de tradiție, clubul fanion al județului. Rezultatele vorbesc de la sine. Mă bucur că o instituție așa de mică, cum este în prezent clubul Mureșul, cu doar 6 secții active și 18 angajați, continuă să fie ambasadorul județului Mureș. În continuare, îmi propun să finalizăm cele două baze sportive noi, Patinoarul olimpic și Bazinul Olimpic acoperit, care ar permite Tg.Mureșului să intre în circuitul sportiv internațional. La anul, vrem să refinanțăm secția de natație și secția de hochei pe gheață și să reînființăm secția de tir cu arcul. În ceea ce privește rezultatele, vrem să menținem ștacheta sus și să continuăm pe acest drum.

Valeriu Voaideș

The post CS Mureșul, 60 de ani de performanță appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: CS Mureșul, 60 de ani de performanță

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button