Sport

CS Mureșul, la 60 ani

În acest an Clubul Sportiv Mureșul Târgu-Mureș își aniversează 60 de ani de la înființare. Clubul născut în anul 1959, sub denumirea inițială de Clubul Sportiv Orășenesc a fost și rămâne clubul fanion al orașului și chiar al județului Mureș. Evenimentul va fi marcat într-un cadru festiv peste o săptămână. Acesta a fost prefațat de o conferință de presă la care au participat alături de foști și actuali antrenori care au evoluat pe parcursul anilor la clubul târgumureșean și cei care au fost sau se află la conducerea CS Mureșul. Actualul director, Iuliu Cosmin Pop i-a avut alături pe alți foști conducători, printre care Horea Dragoș, Vasile Coroș, Horațiu Cioloboc, Alex Ballai și Aurel Rațiu. Acesta din urmă, cronicar sportiv aflat și el o perioadă în conducerea clubului și-a lansat cu această ocazie cea de-a 14-a apriție editorială. Lucrarea este intitulată „Clubul Sportiv Mureșul Târgu-Mureș, ieri și astăzi” și a fost pregătită special pentru această aniversare. Ea cuprinde peste 200 de pagini de istorie, dintre care aproape 100 constituie un album foto cu imagini din istoria de 60 de ani a clubului.

„De la un jobb, am ajuns într-o adevărată familie”

După cuvintele de deschidere adresate de autorul volumului, directorul Cosmin Pop a prezentat un scurt istoric a performanțelor clubului în decursul celor șase decenii, club care a avut mereu sportivi de top în ierarhiile de la finalul fiecărui an, cu ocazia galelor sportului mureșean. Din cele 12 ramuri sportive înscrise în prezent mai sunt active doar șase, dar și în aceste condiții rezultatele au fost mult peste condițiile din zilele noastre. Marea speranță a clubului se îndreaptă acum spre realizarea celor două proiecte majore în derulare: Patinoarul și Bazinul Olimpic. „Din păcate clubul nostru, din diverse motive a ajuns să aibă o bază materială foartre săracă, dar sperăm ca aceste două proiecte să fie cât mai curând realizate. Sunt singurele investiții majore pe care le face statul român în ultimul deceniu pentru oraș și acestea ar îmbunătăți considerabil posibilitățile clubului, ar introduce totodată Târgu-Mureșul pe harta sportivă chiar mondială. Eu trebuie să recunosc faptul că atunci când am ajuns să lucrez la club aveam nevoie doar de un loc de muncă, dar m-am trezit într-o adevărată familie, unde acum trebuie să mă străduiesc să fiu la înălțimea predecesorilor mei”, a spus directorul clubului mureșean.

În continuare, toți cei prezentați mai sus care au făcut sau fac parte din structurile de conducere au rostit câteva cuvinte legate de trecut, prezent și chiar de viitor, iar jurnalistul sportiv Vlad Amariei a făcut în încheiere o succintă prezentare a lucrării lui Aurel Rațiu dedicate acestui eveniment.

Post-ul CS Mureșul, la 60 ani apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: CS Mureșul, la 60 ani

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button