Sport

CSM Tg.Mureș rămâne fără echipele de fotbal și baschet fete

Proaspăt promovată în Liga a III-a de fotbal, CSM Tg.Mureș, nu va lua startul, aproape sigur, în noua ediție de campionat, din lipsă de fonduri. Conducerea clubului i-a anunțat pe jucători să-și caute alte echipe, întrucât bugetul votat, zilele trecute, de Consiliul Local, nu permite continuarea activității echipei de seniori. În aceeași situație se află și formația feminină de baschet, care urma să se înscrie în viitoarea ediție a Ligii Naționale. Potrivit directorului adjunct al clubului CSM Tg.Mureș, Cristian Chertes, sumele votate de Consiliul Local abia dacă acoperă datoriile acumulate în ultimele luni de gruparea sportivă. La toate secțiile clubului, antrenorii și sportivi nu și-au mai primit salariile din luna februarie și e greu de crezut că situația se va schimba în următoarea perioadă. Chiar dacă s-ar stinge aceste datorii, banii rămași ar ajunge doar pentru câteva săptămâni.

Campionatul Ligii a III-a este programat să înceapă la 24 august, iar Federația urmează să stabilească țintarul în următoarele zile. Fără un buget bine stabilit, care să-i asigure participarea în competiție, CSM nu-și permite să fie inclusă în urne la tragerea la sorți. O eventuală înscriere și, apoi, retragere din campionat, ar da peste cap programul din seria respectivă a celui de-al treilea eșalon fotbalistic. La baschet feminin, potrivit directorului sportiv Kiss Istvan, ar fi nevoie de circa 300.000 de euro pe sezon, pentru a putea face față în Liga Națională. Din sponsorizări, s-au strâns, până acum, în jur 250-300.000 de lei, sumă prea mică însă pentru a forma o echipă de senioare.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla și cu celelalte echipe ale CSM-ului, care activează în primele eșaloane ale țării. Este vorba despre echipa masculină de baschet, cele de futsal, volei, handbal și polo pe apă.

Valeriu Voaideș

The post CSM Tg.Mureș rămâne fără echipele de fotbal și baschet fete appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: CSM Tg.Mureș rămâne fără echipele de fotbal și baschet fete

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button