Sport

Debut greoi, dar victorios la Europenele de handbal tineret

În prima zi a turneului final al Campionatului European de handbal feminin a categoriei sub 19 ani, care se dispută în Ungaria, la Györ, România a învins cu 28-26 formația Portugaliei. Au fost două reprize simetrice în ceea ce privește scorul, ambele câștigate de România cu 14-13, dar mult diferite ca desfășurare. România și-a reglat foarte greu cadența. Adversarele au fost cele care au condus aproape în permanență în prima repriză, practic până înainte de pauză. Româncele au avut la scorul 2-2 de două ori ocazia de a trece în avantaj, în superioritate, când portughezele au jucat fără portar, dar „tricolorele” au interceptat și au ratat cu poarta goală mingea trimisă de la distanță. De asemenea, la 5-4 pentru Portugalia s-a ratat și un 7 metri și s-a ajuns la 7-5, apoi la 9-6. România a revenit spre final și a trecut pentru prima dată în avantaj la 12-11. Au avut apoi două goluri, dar au mai primit unul și la pauză s-a intrat cu avantaj minim. Au avut primul atac la reluare, ratat însă și s-au văzut egalate. Jocul a fost în continuare echilibrat până aproape de final, dar cu româncele la conducere de această dată. S-a reușit o despridere aparent decisivă la 25-20, dar portughezele s-au apropiat din nou la două goluri, diferență cu care s-a și încheiat jocul.

Portugalia a făcut un joc de apărare avansată și agresiv, care le-a adus și cinci eliminări de 2 minute, dintre care Leonor Goncalves a „beneficiat” de trei, automat eliminarea, și patru aruncări de la 7 metri, trei transformate. De partea cealaltă, România a avut o singură eliminare și a fost sancționată o singură dată cu 7 metri.

Componentele echipei campioane la junioare I de la CSM Târgu-Mureș Monica Bărăbaș și Sarah Darie nu au înscris, dar au evoluat foarte puțin, iar portărița Ioana Ugran nu a făcut parte din lot pentru acest joc.

Pentru România au înscris: Andra Moroianu 8 (Gloria Bistrița/CSȘ 1 Constanța), Ștefania Jipa 6 (CSM Buc.), Patricia Moraru 5 (U Cluj/CSM Buc.), Eva Kerekes 3 (Minaur Baia Mare/CSȘ Odorhei), Ioana Bălăceanu 2 (Dunărea Brăila/CNE Rm. Vâlcea), Andreea Popa (Minau/CSȘ 2 Buc.), Diana Samanț (Marta Baia Mare), Roberta Stamin (HCM/CNE Rm.Vâlcea) și Denisa Vâlcan (CSȘ Tulcea) câte 1 gol

Joana Resende și Beatriz Sousa au fost principalele marcatoare pentru Portugalia, cu câte 8 goluri.

În al doilea meci România întâlnește vineri după masă Suedia, care a fost surclasată cu 33-16 de Norvegia. Primele două locuri din grupă se califică pentru faza a doua, astfel încât jocul cu Suedia este extrem de important. În caz de victorie, România ar merge aproape sigur mai departe cu Norvegia, împreună cu rezultatul direct, într-o grupă cu primele două din grupa în care evoluează Spania, Ungaria, Muntenegru și Austria.

Post-ul Debut greoi, dar victorios la Europenele de handbal tineret apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Debut greoi, dar victorios la Europenele de handbal tineret

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button