Sport

Dezamăgire la debutul Mondialului, puțin spus

Dezamăgire este un termen mult prea blând pentru a defini sentimentul încercat de iubitorii handbalului din România la debutul echipei feminine la Mondialul din Japonia. România a cedat în primul joc din faza grupelor, 16-31 (9-16) cu Spania. Singura echipă care a participat până în prezent la toate edițiile ale Mondialelor, România a avut o evoluție de-a dreptul dezolantă, lipsită de orice viziune, cu un atac fără soluții și o apărare ușor depășită. Ibericele s-au desprins din start la trei goluri, toate reușite din aruncări de la 7 metri, dar româncele au reușit să revină la un singur gol. O decizie care s-a dovedit total eronată a fost cea luată de antrenorul Thomas Ryde, care la mijlocul primei reprize a recurs la atac în 7, fără portar. Româncele au pierdut de două ori mingea, au primit două goluri cu poarta goală și s-a ajuns la 5-10. S-a reușit din nou apropierea la două goluri, dar până la pauză „tricolorele” au mai înscris o singură dată și au primit alte 6 goluri.

Revenirea era încă posibilă, dar era nevoie de schimbări radicale de abordare și atitudine. Echipa se baza însă în special pe evoluția Cristinei Neagu, care se știa că nu a ajuns la potențialul maxim. În primele minute ale reprizei secunde ibericele s-au desprins la 10 goluri și de aici jocul României a arătat ca al unei echipe neputincioase, resemnată. Cu doar 7 goluri reușite în partea a doua și cu extremele care au înscris cât portarul echipei spaniole, România trebuie să-și facă griji în privința calificării din grupă. În faza a doua se califică primele trei, iar în al doilea joc întâlnesc Senegal, care a cedat la 4 goluri, dar a condus la pauză cu Muntenegru, una dintre favoritele grupei în care se mai află și Ungaria.

Suporterii echipei mai speră ca echipa să se regrupeze și să spele rușinea celui mai dezamăgitor debut. Din păcate, iubitorii sportului din România încep să se obișnuiască cu resemnarea, cu sportivi și echipe făcând doar figurație, la discipline la care se aflau mereu printre favoriți.

P.S.: Singurul capitol la care România a dominat categoric a fost cel de la intonarea imnurilor. Dacă și dăruirea în teren va fi aceeași, putem spera la alte evoluții și rezultate pe măsură.

Pretinsul selecționer nu-și asumă nicio vină, dar echipa ar trebui să se mobilizeze recipoc. Pentru ele, pentru suporteri, pentru România!

Post-ul Dezamăgire la debutul Mondialului, puțin spus apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Dezamăgire la debutul Mondialului, puțin spus

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button