Sport

Doi atleți mureșeni medaliați la Naționalele Veteranilor

Atleții seniori mureșeni s-au întors cu un număr de șase medalii de la Campionatul Național de atletism pentru veterani desfășurat la sfârșitul săptămânii pe stadionul Iolanda Balas Söter din București. Una dintre acestea a fost de aur, cucerită de Fülöp Ioan Csaba, care a obținut tricoul de campion național la categoria veteranilor de peste 70 de ani în proba de aruncare a ciocanului, împreună cu aprecierile și simpatia tuturor participanților. Decanul de vârstă mureșean a mai urcat de două ori pe podiumul de premiere, obținând locul al III-lea și medaliile de bronz la aruncarea greutății și la disc, toate probe tehnice. Celelalte trei medalii, toate de argint, au fost obținute de către Barabási Rozália, la categoria atletelor de peste 45 de ani. Ea a devenit triplă vicecampioană națională a veteranelor acestei categorii de vârstă în probele de 80 metri graduri, 100 și 200 metri plat.

 

Participarea la Balcaniadă, condiționată de Naționale

De remarcat că întrecerile s-au desfășurat în cele mai calde zilele ale acestei veri, iar sportivii nu se mai află la prima tinerețe. Acest lucru nu i-a împedicat pe atleți să participe la un asemenea eveniment sportiv, în ramura considerată „regina Jocurilor Olimpice”. La întreceri au fost înscriși peste 250 de concurenți din țară și, spre surpriza organizatorilor, la toate probele participarea a fost numeroasă.

Pentru toți aceștia, implicit și pentru atleții mureșeni, competiția a fost un test foarte util în vederea participării la Balcaniada care va avea loc în perioada 20-22 septembrie, tot la București. Participanții mureșeni sunt coordonați în pregătiri de profesorul Baczó László.

„Spre deosebire de anii precedenți, la ediția din acest an s-au prezentat mulți concurenti noi, astfel întrecerile devenind mult mai disputate și interesante. Îmbucurător, lumea își dă seama cât de important este sportul și noi avem ca scop promovarea sportului, pentru sănătate.

Dorim să mulțumim pentru sprijin antrenorului, suntem recunoscători pentru simpatia suporterilor și a prietenilor, mai vechi sau mai noi”, au fost cuvintele de recunoștință a celor doi medaliați, Barabási Rozália și Fülöp Ioan Csaba.

De menționat, participarea la Naționale era o condiție obligatorie pentru cea de la Balcaniada de peste mai puțin de o lună.

Post-ul Doi atleți mureșeni medaliați la Naționalele Veteranilor apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Doi atleți mureșeni medaliați la Naționalele Veteranilor

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button