Sport

Egal „smuls” de handbalistele cadete la Baku

Echipa națională de junioare II a României (cadete-sub 17 ani) a debutat luni la Festivalul Olimpic al Tineretului European, care se desfășoară în Azerbaidjan, la Baku. În primul meci din grupa A, tinerele „tricolore” au obținut în extremis o remiză cu Spania, scor 26-26, după ce la pauză erau conduse cu 11-9.

Echipa pregătită de Carmen Buceschi și Maria Rădoi a fost într-o permanentă cursă de urmărire, fiind conduse aproape în permanență de către iberice. Spania a condus din start și a avut în minutul 17 chiar și avantaj de 5 goluri (8-3). România a reușit să reducă diferența și a intrat la pauză cu un handicap de două goluri, cu un ultim gol înscris în finalul reprizei de componenta echipei CSM Târgu-Mureș Corina Lupei. A fost însă singurul ei gol pe parcursul jocului. Tot unul singur a înscris și colega ei de club Andreea Țîrle, care în minutul 53 a redus diferența la 21-22, în timp ce a treia componentă a clubului târgumureșean, Carla Lăcătuș nu a reușit să puncteze. Româncele au reușit să egaleze pentru prima dată la 15, în minutul 38, dar s-au văzut conduse apoi cu 3 goluri. Au reușit să revină în ultimele două minute de la 24-26, fără să mai primească gol și se mențin în cursa pentru calificarea în semifinale. În a doua etapă a fazei grupelor, marți seara întâlnesc Olanda, care a învins în primul joc Franța cu 31-27.

Componența lotului „tricolorelor”

Echipa României are pentru această competiție un lot de 15 jucătoare. Acesta va rămâne împreună după întrecerile de la Baku, pentru Campionatul European din Slovenia, care vor debuta în 31 iulie. Din acesta va face probabil parte și o a patra jucătoare de la clubul mureșean, Sarah Darie, care s-a aflat și în lotul sub 19 ani care a încheiat Europenele de tineret din Ungaria pe locul 5.

Așadar cele trei jucătoare ale CSM-ului târgumureșean sunt laureate ale ultimei ediții a Naționalelor de junioare, vicecampioane la junioare II (Țîrle și Lupei-nr.23 și 89 în foto 1) și campioane la junioare I (Lăcătuș, împreună cu Darie-nr. 7 și 9 în foto 2).

Componența lotului aflat la Baku, inclusiv clubul de la care provine, este următoarea: Alexandra-Sorina Perianu (LPS Brăila), Raluca-Nicoleta Rădoi (Corona Brașov)- (portari), Oana-Doina Borș (CSȘ 2 Baia Mare)-5 goluri cu Spania, Ioana-Rebeca Necula (Corona Brașov)-4, Angela-Ștefania Stoica (CSM București)-4, Alicia-Maria Gogîrlă (Corona Brașov)-3, Georgiana-Adelina Olaru (Corona Brașov)-3, Andreea-Loredana Prescură (CSM Galați)-3, Maria-Valentina Ion (HCM Craiova)-2, Corina Lupei (CSM Tg. Mureș)-1, Bianca-Andreea Țîrle (CSM Tg. Mureș)-1, Andreea-Alexandra Coman (CSȘ 6 București), Carla-Ariana Lăcătuș (CSM Tg. Mureș), Andreea-Roxana Sandu (LPS Iași), Elena-Bianca Voica (CSM București).

Post-ul Egal „smuls” de handbalistele cadete la Baku apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Egal „smuls” de handbalistele cadete la Baku

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button