Sport

Europenele de Triatlon de la Tg.Mureș, gata de start

În jur de 2000 de concurenți din 41 de țări și-au anunțat participarea la “Transilvania Multisport Triathlon European Championships”, competiție ce va avea loc la Tg.Mureș, în perioada 28 iunie – 8 iulie.

Evenimentul, organizat de Federația Română de Triatlon și Clubul Master Ski&Bike, sub patronajul European Triathlon Union, în colaborare cu SportLife Multimedia Events și în parteneriat cu Primăria Municipiului Tîrgu-Mureș și Consiliul Județean Mureș, va cuprinde întreceri continentale la 6 ramuri sportive (cros triatlon, duatlon, cros duatlon, aquatlon, triatlon pe distanță medie și aquabike), concursuri de înot și alergare pe timp de noapte, precum și curse dedicate copiilor.

Centrul de conferințe din incinta Cetății Medievale a găzduit, joi, conferința de presă premergătoare evenimentului, la care au participat președintele Federației Române de Triatlon, Klosz Peter, vicepreședintele European Triathlon Union, irlandezul Chris Kitchen, președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, consilierul personal al primarului municipiului Tg.Mureș, Claudiu Maior, managerul general Sportlife România, Mărgărit Amza și actorul Liviu Pancu. Toți cei prezenți au reliefat importanța evenimentului și impactul pozitiv al acestuia asupra comunității, atât din punct de vedere economic, cât și turistic, prin prisma numărului mare de concurenți străini.

Potrivit organizatorilor, cea mai numeroasă delegație va fi cea a Marii Britanii (810 concurenți), urmată de cele ale României (300), Italiei (74), Germaniei (70) și Ungariei (49).

Chiar dacă este vorba despre o competiție europeană, la întreceri vor fi prezenți și sportivi din țări de pe alte continente, cum ar fi Statele Unite ale Americii, Mexic, Noua Zeelandă, Iran sau Liban.

La fiecare ramură sportivă se va concura la categoriile elite, juniori, paraatleți și amatori age-group. Din totalul concureților care și-au anunțat prezența la eveniment, în jur de 1600 sunt înscriși la cele 6 curse continentale, iar restul la cursele de alergare și înot pe timp de noapte. Majoritatea dintre aceștia sunt amatori.

Deschiderea oficială a competiție este programată vineri, 28 iunie, cu parada națiunilor, toate delegațiile participante urmând să se deplaseze, începând cu ora 20.00, din Piața Victoriei până în Cetatea Medievală, unde va avea loc ceremonia de deschidere. Ordinul Cavalerilor Lupi a pregătit un spectacol având ca temă mituri mureșene, iar trupa Koszika&The HotShots va susține, de la ora 21.00, un concert rock. Seara se va încheia cu un foc de artificii.

Competiția continentală se împarte pe mai multe zile, după cum urmează:

-sâmbătă, 29 iunie – Cros Triatlon (Tîrgu-Mureș, Complexul Sportiv și de Agrement “Mureșul” și Platoul Cornești);

-duminică, 30 iunie – Duatlon Sprint (centrul Municipiului Tg.Mureș),

-marți, 2 iulie- Cros Duatlon (Sovata, Lacul Ursu),

-miercuri, 3 iulie – Duatlon Standard (“Transilvania Motor Ring”, Ceghid)

-5 iulie- Aquatlon (Complexul de Agrement și Sport „Mureșul”, Tîrgu-Mureș),

-7 iulie- Aquabike și Triatlon pe Distanță Medie (Lacul Bezid, Sângeorgiu de Pădure).

Cursa de alergare pe timp de noapte (“Dracula Night Run”) va avea loc luni, 1 iulie, la Platoul Cornești, iar concursul de înot pe timp de noapte (“Dracula Night Swim”) și cursa rezervată copiilor (Dracula Kids Aquatlon) sunt programate joi, 4 iulie, la Complexul Sportiv și de Agrement „Mureșul”.

Valeriu Voaideș

The post Europenele de Triatlon de la Tg.Mureș, gata de start appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Europenele de Triatlon de la Tg.Mureș, gata de start

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button