Sport

Final cu derby-uri la juniori

Campionatele de handbal masculin își dispută în aceste zile ultimele partide din cadrul primei faze. La juniori județul Mureș este angrenată la primele trei categorii de vârstă cu echipele LPS Târgu Mureș și CSȘ Sighișoara, la toate categoriile cu echipe calificare în grupele de elită a fazei secunde. Campionatul se va disputa pentru a doua oară cu grupele Valoare și Speranțe, în prima fiind calificate primele trei din fiecare serie. Diferența față de anul trecut va fi aceea că în această ediție echipele calificate duc cu ele puncte obținute în prima fază.

Dar să revedem situația celor două cluburi la toate cele trei categorii.

 

Vicecampionii, calificați, LPS cu două grupe

Lăsând zilele de sfârșit de săptămână libere, echipele de juniori I au susținut penultima etapă și o vor disputa pe ultima la mijloc de săptămână. În seria B finalista ultimei ediții, CSȘ Sighișoara s-a impus cu 43-14 în penultima etapă cu LPS Alba Iulia și este calificată pentru grupa Valoare, la egalitate de puncte cu CSȘ Odorheiu Secuiesc. Sighișorenii vor susține ultimul joc al primei faze pe terenul târgumureșenilor, miercuri, 11 decembrie, de la ora 16.00.

La această categorie LPS Târgu Mureș a pierdut în penultimul joc cu 38-44 pe terenul liderului CSȘ Dinamo Brașov și nu mai are șanse la podium, dar este la mare distanță de următoarea clasată.

Pregătită la juniori II de același cuplu ca și la colegii mai mari, Alina Munteanu și Claudiu Cociș, echipa LPS este virtual câștigătoare a seriei E, cu victorii pe linie. Mureșenii au stat în penultima etapă și mai au de susținut duminică o partidă, în deplasare, cu LPS Brașov, ultima clasată. La această categorie echipa sighișoreană se prezintă mult mai slab, fiind clasată pe penultimul loc, urmând să evolueze la Speranțe.

Tot în grupa E, la juniori III situația este foarte asemănătoare. Aici LPS îl are ca principal pe secundul de la primele două grupe și este și ea calificată pentru turneul Valoare, în timp ce sighișorenii ocupă și la această categorie penultima poziție. CSȘ Sighișoara va întâlni în ultima etapă, pe teren propriu, liderul ACS Transilvania Brașov, echipă care a suferit o singură înfrângere, pe terenul târgumureșenilor. Aceștia își dispută locul secund pe teren propriu, sâmbătă, 7 decembrie, ora 13.30, cu Szejke Odorheiu Secuiesc, ambele fiind deja calificate pentru grupa Valoare.

Trăgând linie, pentru faza a doua sunt calificate în grupele Valoare câte o echipă mureșeană, CSȘ Sighișoara la juniori I, LPS Târgu Mureș la juniori II și III. Final de an cu un derby județean și un altul de clasament.

 

Post-ul Final cu derby-uri la juniori apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Final cu derby-uri la juniori

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button