Sport

Final cu victorii pentru „tricolore”, dar în afara „careului”

Echipa de handbal feminin tineret a României a încheiat pe locul 5 turneul final al Campionatului European disputat în Ungaria, la Györ, obținând în ultimele două partde disputate victorii clare, în fața unor adversare considerate cu prima șansă în fața echipei României.

„Tricolorele” au obținut calificarea pentru locurile 1-8 după ce s-au clasat pe locul secund în grupa D, după Norvegia. Înfrângerea în fața nordicelor (scor 25-30) și-a pus amprenta asupra evoluției echipei, rezultatul contând și pentru faza a doua a competiției. Aici au întâlnit în primul meci echipa Spaniei, pe care au învins-o cu 29-24. Româncele urmau să întâlnească în ultimul joc din Main Round echipa gazdă, una dintre principalele favorite la titlul european. După o primă repriză echilibrată, în care au condus în câteva rânduri și au avut șansa de a intra la pauză în avantaj, repriză încheiată 12-11 pentru Ungaria, au ratat startul la reluare și au cedat la scor (21-31). Al doilea eșec le-a adus o clasate pe locul 3, urmând să joace pentru locurile 5-8.

Parcurs care dovedea că se poate mai mult

Victoria în fața Portugaliei și Suediei din faza grupelor arăta un potențial al echipei superior turneului premergător disputat în Norvegia. Acolo au cedat atât în fața gazdelor, dar și cu Danemarca și Suedia. Acest lucru s-a adeverit, dar evoluțiile mai modeste din reprizele secunde în fața echipelor Norvegiei și Ungariei au fost decisive.

În prima partidă din faza semifinalelor, când România mai putea obține maximum locul 5, a trecut clar de reprezentativa Franței, apoi de cea a Danemarcei.

În jocul cu Franța româncele s-au desprins din start și și-au asigurat un surprinzător avantaj de 10 goluri la pauză (22-12), aceeași diferență fiind înregistrată și la finalul întâlnirii, încheiată cu 37-27. În acest joc cea mai bună marcatoare pentru România a fost Andra Moroianu, cu 7 goluri. Componenta echipei CSM Târgu-Mureș Monica Bărăbaș (în foto) a înscris un gol, iar în poartă s-a aflat și colega sa de club Ioana Ugran. A treia componentă a echipei mureșene, Sarah Darie nu a fost inclusă în lot.

În ziua finalelor România a întâlnit Damenarca, în lupta pentru locurile 5-6. Aceasta a fost dominată clar de „tricolore”, care au condus în permanență. Au pornit lansat, cu 3-0 din primele minute și au reușit pe parcurs deseori să se desprindă chiar și la 7 goluri. Danezele s-au apropiat în câteva rânduri amenințător, dar numai până la trei goluri, deși au avut uneori și atacul care putea relansa jocul. Româncele au găsit de fiecare dată resursele necesare pentru a reface diferența și au reușit spre final să se desprindă decisiv, cu două  reprize simetrice, ambele încheiate cu același scor: 34-26 (17-13). Cele două jucătoare mureșene care au evoluat și în jocul cu Franța au jucat și de această dată, fără gol înscris de Monica Bărăbaș. Cea mai bună marcatoare a fost Patricia Moraru, cu 8 goluri, Andreea Popa și Andra Moroianu au reușit câte 6, a doua fiind desemnată cea mai bună jucătoare a partidei. Aceasta a fost cea de-a patra jucătoare a României care a primit această distincție în cele 7 jocuri disputate, după Diana Ciucă, Andreea Chetraru și Ștefania Jipa. De asemenea, Andra Moroianu a fost desemnată și cea mai bună extremă dreapta a turneului.

În finala pentru titlul european Ungaria a învins Olanda cu 27-20, iar medaliile de bronz au revenit Norvegiei, 29-26 cu Rusia în finala mică.

Locul 5 este locul cel mai bun obținut de România la această categorie, reușit și la ediția disputată în urmă cu șase ani, dar echipa a lăsat impresia că este capabilă de un rezultat superior.

 

Post-ul Final cu victorii pentru „tricolore”, dar în afara „careului” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Final cu victorii pentru „tricolore”, dar în afara „careului”

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button