Sport

Galop de sănătate pentru lider

Echipa de volei feminin CSU Medicina CNUE Târgu Mureș a încheiat anul 2019 cu o victorie lejeră pe teren propriu în seria Vest a Diviziei A2. „Medicinistele” au învins în etapa a VIII-a în mai puțin de o oră cu 3-0 formația CSM Sighetu Marmației, cu seturi încheiate la 4, 16 și 9. Partida dintre prima și ultima clasată a fost așa cum era de așteptat dealtfel, un antrenament cu public, foarte puțin numeros, din păcate. Gazdele aveau doar 4 seturi pierdute în primele 7 partide, în timp ce maramureșencele au reușit să câștige în două partide câte un set. Antrenorul Predrag Zukovic a aliniat din start formula de bază și primul set s-a încheiat în mai puțin de 10 minute, cu un 25-4 care nu mai are nevoie de comentarii.

Partida a fost dealtfel una fără istoric, deși scorul setului secund ar putea lăsa impresia că jocul a fost mai echilibrat. Oaspetele au condus doar cu 1-0 și păreau aproape încă la 7-4, când reușiseră deja numărul de puncte obținute în primul set. Mureșencele au reușit pe serviciul Dianei Vereș o serie de 9 puncte, dar relaxarea a permis maramureșencelor să facă și ele 7 puncte consecutive, în special pe greșelile mureșencelor. Era totuși 16-11 și nu s-a pus problema câștigătoarei, deși până la final parțialul a fost pentru această perioadă de 9-5.

Titularele pe margine

Formația mureșeană a evoluat și pe parcursul setului secund cu mai multe dintre jucătoarele cu minute mai puține în jocurile mai echilibrate, dar în ultimul act câteva dintre jucătoarele sextetului de bază au fost pe toată durata lui doar susținătoare ale colegelor din teren. După 4-2 pentru oaspete în debutul setului părea că „echipa secundă” va avea probleme. Au urmat însă 12 puncte în serie pentru mureșence și echipa din Sighet a mai reușit până la final doar alte 5 puncte. O victorie obținută la pas, care menține în fruntea clasamentului echipa mureșeană înaintea ultimelor două etape din prima fază a campionatului. Acestea se vor disputa în 18 și 25 ianuarie, în prima mureșencele urmând să evoleze pe terenul celei de-a doua clasate, SCM U Craiova, dar diferența este deja de 4 puncte, astfel încât prima poziție nu este amenințată.

Echipa intră practic într-o scurtă vacanță de iarnă, dar majoritatea componentelor echipei sunt junioare, iar acestea mai au de susținut un joc pe teren propriu, cu CSȘ 2 Baia Mare, în seria G la junioare I, unde se află de asemenea în fruntea clasamentului.

Cele 12 jucătoare care au evoluat în jocul cu formația din Sighetu Marmației au fost: Raisa Ioan, Florina Murariu, Diana Vereș, Iarina Axinte, Irina Răileanu, Denisa Ionescu, Alexandra Șumandea, Alexandra Borlodean, Karina Murariu, Izabela Boga, Mara Dumitrescu și Jasmin Gîrd- libero.

Post-ul Galop de sănătate pentru lider apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Galop de sănătate pentru lider

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button