Sport

Handbalistele mureșene încheie sezonul

Echipele de handbal feminin CSM Târgu-Mureș susțin de miercuri, 5 iunie, până duminică, 9 iunie, ultimele turnee din actuala ediție. La Cisnădie se vor reuni un număr de 12 echipe, 4 de senioare și 8 la junioare II, dar numărul cluburilor este de 11, deoarece clubul târgumureșean CSM este reprezentat la ambele categorii. Primele care intră în competiție sunt junioarele II, care își dispută turneul final, categoria Valoare (locurile 1-8), categoria la care se decide campioana și ocupantele podiumului. Echipele de senioare vor fi cele care își încheie întrecerile, având de disputat doar trei etape în cadrul barajului de promovare în Liga Națională.

Echipa antrenorilor Mihaela Evi și Daniel Pop a câștigat detașat seria D în Divizia A, dar a ratat prima oportunitate de promovare în turneul disputat în urmă cu două săptămâni la Ploiești. La Cisnădie mureșencele se vor întrece în primele două zile cu cele două venite de pe locurile 11 și 12 din Liga Națională, CSM Slatina și Universitatea Cluj, miercuri, ora 17.30 și joi de la 19.30, după care, vineri, de la ora 17.30, se vor confrunta din nou cu Dacia Mioveni, în fața căreia au cedat cu 20-29 la Ploiești, fiind un joc fără vreo miză, calificatele direct fiind deja decise. În urma acestui baraj primele două clasate vor activa în sezonul viitor în primul eșalon, salvate în cazul primelor două, promovate în cel al mureșencelor și argeșencelor. Sarcina celor din urmă este evident una mai dificilă, ținând cont de experiența celor două care s-au confruntat cu cele mai puternice echipe din România.

Junioarele vizează o medalie

Tot miercuri, dar de la ora 13.30, va lua startul și echipa junioarelor II, prima adverasară fiind LPS Brăila. După ce colegele mai mari din cadrul clubului târgumureșean, junioarele I au cucerit titlul de campioane și participă la baraj cu cea de senioare, echipa antrenoarei Liana Costea vizează la rândul ei o clasare pe podium. Tinerele handbaliste vor susține joi de la ora 15.30 al doilea joc din grupa B, cu Corona Brașov, vineri, ora 15.30 cu Chimia Râmnicu Vâlcea, urmând să continue turneul în funcție de locul ocupat în grupă. Echipele clasate pe locurile 3 și 4 în cele două grupe se vor mai confrunta doar sâmbătă dimineața, de la orele 10.00 (pentru locurile 7-8) și 12.00 (locurile 5-6). Primele două clasate vor susține în continuarea zilei de sâmbătă semifinalele, iar duminică vor avea loc finalele, de la ora 10.00 și 12.00.

Sunt așadar ultimele zile pentru echipele de handbal și o nouă șansă pentru o medalie în cazul junioarelor II, sau promovare, în cel al echipei de senioare.

 

Post-ul Handbalistele mureșene încheie sezonul apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Handbalistele mureșene încheie sezonul

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button