Sport

Handbaliștii sighișoreni amână promovarea

Câștigătoarea seriei D în Divizia A la handbal masculin și a grupei semifinale la barajul pentru promovarea în Liga Națională, CSM Sighișoara a ratat promovarea directă la turneul final disputat în sala Olimpia din Ploiești. Sighișorenii au pierdut întâlnirea care asigura promovarea directă, cedând cu 21-25 în fața reșițenilor de la CSM Școlar. A fost cea mai tensionată partidă dintre cele patru disputate în prima zi a turneului, îndeosebi în repriza secundă. Reșițenii au pornit mai bine, au condus din start cu două goluri, dar sighișorenii au revenit și la jumătatea reprizei au preluat conducerea la 6-5. Au urmat însă minute neinspirate și conduși cu 6-7, reșițenii s-au desprins la 11-7. La pauză sighișorenii aveau un handicap de cinci goluri (11-16). Startul părții a doua a fost unul reușit și în primele cinci minute echipa antrenorului Sorin Mureșan a înscris de trei ori fără să primească gol și aveau atacul. În poartă Răzvan Costin a fost de neînvins, dar au urmat alte minute în care colegii nu au reușit să fructifice atacurile. Jocul a fost foarte tensionat, cu multe întreruperi, deseori pentru ștergerea parchetului după „tăvălelile” jucătorilor faultați. Sighișorenii s-au apropiat de mai multe ori la un singur gol și au avut atacuri în care puteau egala, dar n-au reușit, deseori în urma unor decizii contestate. Una dintre acestea a adus la 17-18 o eliminare de pe bancă, alta la 20-21, când mai erau cinci minute de joc. În loc de egalare s-a ajuns la 20-23 și obișnuita precipitare a echipei în criză a dus la desprinderea reșițenilor. Le mai rămâne de disputat partida pentru locurile 3-4 cu CSM Alexandria, care a ratat la rândul ei promovarea după 23-27 cu CSM Vaslui și o nouă șansă pentru promovare, la barajul cu cele două echipe care vor veni din Liga Națională, de pe locurile 11-12.

Pentru sighișoreni au înscris: Dragoș Ganea 8 goluri, Cătălin Nuțu, Eduard Cristea și Bogdan Barb câte 3, Claudiu Răduț 2, Andrei Santeiu și portarul Costin câte 1 gol. Au mai jucat: Marius Seieșan-Ioan Nica, Alin Solcanu, Nicolae Pop, Radu Turturică și Vlad Sîncelean.

Post-ul Handbaliștii sighișoreni amână promovarea apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Handbaliștii sighișoreni amână promovarea

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button