Sport

„Internaționalele” de Atletism ale României

Alexandru Novac a realizat un nou record al Campionatelor Internaționale de Atletism ale României, care s-au desfășurat între 7-8 iunie, la „Cluj Arena” din Cluj-Napoca.

Sportivul (FOTO) legitimat la CSM București, antrenor Petre Manu, a reușit, în prima zi de întreceri, să arunce sulița la 83,42 de metri, depășindu-și astfel propriul record.

Alergătorul de culoare Femi Ogunade, din Qatar, s-a impus clar în proba de 100 metri, cu timpul de 10 secunde și 25 de sutimi.

Dimitriana Surdu din Republica Moldova s-a clasat prima la aruncarea greutății, cu 18,62 de metri, rezultat cu care sportiva a realizat și baremul pentru Jocurile Olimpice din 2020.

Alergătoarea de origine kenyană Stella Rutto Jepkoagei, de la CSA Steaua București, a câștigat proba de 3000 metri obsacole, cu timpul de 9:44,07.

Alin Firfirică, tot de la CSA Steaua București (antrenoare Daniela Costian) a aruncat discul la 63,40 de metri, ocupând astfel primul loc în ierarhia probei.

Sprintera Marina Baboi, de la SCM Gloria Buzău (antrenoare Doina Voinea), s-a clasat pe prima treaptă la 100 de metri, cu 11 secunde și 71 de sutimi.

Clujeanca Miklos Andrea, acum legitimată la CSM București (antrenoare Kanizsai Magdolna) a câștigat cursa de 400 de metri, clasându-se pe prima poziție în această probă.

Cea de-a 64-a ediție a „Internaționalelor” de Atletism ale României s-a încheiat sâmbătă, 8 iunie, zi în care Florentina Iușco, de la LPS Cetate Deva (antrenor Nicolae Alexe) s-a impus la săritura în lungime, cu 6,87 de metri, trecând cu 5 centimetri peste standardul de participare la Olimpiada de la anul.

Rareș Toader, de la CSM Ploiești, a reușit la aruncarea greutății un rezultat de 20,60 de metri, stabilind un nou record național de tineret (U 23), corectând astfel și recordul competiției (vechea performanță aparținându-i regretatului Gheorghe Gușet, cu 20,18 metri).

Marina Baboi și-a adjudecat a doua medalie de aur, de astă dată la 200 de metri (cu 23,84 secunde), după cea de vineri, la 100 de metri, la fel ca și Femi Ogunade, sprinterul de culoare din Qatar, care a alergat 20,57 de secunde pe distanța de 200 de metri.

Tot cu două titluri se întoarce la CSA Steaua București și alergătoarea de origine kenyană Stella Rutto Jepkosgei, urcând pe prima treaptă a podiumului de premiere și la 5000 de metri, cu rezultatul de 15:53,25 (după locul întâi obținut vineri, la 3000 de metri obstacole).

Septimiu Cioloboc

The post „Internaționalele” de Atletism ale României appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: „Internaționalele” de Atletism ale României

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button