Sport

Învinse, dar cu șanse de calificare

Campioana României la popice feminin Electromureș Romgaz Târgu Mureș a fost învinsă în jocul tur din cadrul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, dar păstrează șanse reale de calificare în Final Fourul ediției. Echipa antrenorilor Orosz István și Seres Jozsef  a cedat jocul tur, în deplasare, la formația maghiară ZTE-ZAEV TK Zalaegerszeg cu scorul de 6-2 la puncte de meci, 3325-3269 la totalul popicelor doborâte și 13-11 la totalul manșelor câștigate. Deși învinse aparent clar, totuși la numai 59 de popice, mureșencele păstrează șanse reale de calificare în semifinala competiției care va avea loc la sfârșitul lunii martie, la Apatin (Serbia).
În returul care se va disputa pe arena din Târgu Mureș în 15 februarie mureșencele au nevoie la rűndul lor de patru victorii în duelurile cu adversarele directe și un număr total mai mare de „bețe”, condiții în care campioana României ar avea asigurate la rândul ei 6 puncte de echipă. În cazul realizării acestor condiții ar fi greu de presupus ca următorul criteriu să nu le fie favorabil, mureșencele având doar două manșe de recuperat din totalul celor 24 ale partidei.

Jocuri pe muchie până la final
În duelul de pe arena echipei din Ungaria cele două puncte le-au obținut Maria Ciobanu, cu 573 p.d. și Sáfrány Anita (572 p.d.), ambele în ultimul schimb. Prima a învins-o pe Kovács Dora (552 p.d.), cu trei manșe câștigate, iar a doua pe Hegedüs Anita (561), fiecare cu câte două manșe.

Un rezultat apropiat valoric l-a reușit și junioara Seres Bernadett, cu 557 p.d., dar ea a fost învinsă în duelul direct cu doar 7 popice de Csurgan Anita, cu câte două manșe câștigate. Seres a evoluat în prima serie de trei perechi, serie în care și cecelalte două mureșence au cedat punctul de meci.

Acestea au fost Miclos Katalin și Duka Tilda, cu rezultate de 532 p.d., respectiv 499 p.d. Miclos a fost singura fără manșă câștigată, dar Duka Tilda, deși a câștigat două manșe a reușit un rezultat surprinzător de modest față de cele cu care ne obișnuise. A treia componentă mureșeană în ultimul schimb a fost Fekete Réka, aflată la un pas de victorie. Câștigase primele două manșe cu Nemes Gabriella, dar a cedat punctul la final în ultima manșă, 536-550 p.d. la final.

 

Post-ul Învinse, dar cu șanse de calificare apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Învinse, dar cu șanse de calificare

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button