Sport

Jocuri echilibrate în primul turneu de polo

Bazinul Olimpic din cadrul Complexului Week-end din Târgu Mureș a găzduit la sfârșitul săptămânii trecute o serie de evenimente atractive. Combinat cu o acțiune caritabilă intitulată „Înotăm pentru Nora”, o fetiță mureșeană, singura din România care suferă de o boală foarte rară, putând fi tratată în SUA, au avut loc și atractive concursuri: cea de-a VII-a ediție a Cupei Moș Nicolae, o probă de înot ștafetă, copil-părinte, un  meci demonstrativ de polo masculin, o zi încheiată cu ediția a V-a a spectacolului feeric de înot sincron intitulat „Noaptea sirenelor”, dar și primul turneu de polo feminin la categoria U19.

Acțiunea a fost organizată de cluburile târgumureșene de înot și polo, CSȘ, CSM, Torpi, H2O, Partizan Polo Club, Bulldogs, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Mureș.

Turneul de trei etape al fetelor s-a desfășurat pe durata a două zile, cu participarea formațiilor Dinamo, Rapid și CSȘ 1, toate din București, alături de formația gazdă, CSM Târgu Mureș.

 

Evoluții promițătoare pentru mureșence

 

Deși a încheiat pe locul 3, cu o victorie și două înfrângeri, tânăra echipă mureșeană a avut un parcurs bun. Elevele antrenorului Cristian Ispir au câștigat în prima etapă în fața formației Rapid București cu scorul de 9-6, dar au pierdut în prima zi la două goluri jocul cu CSȘ 1 (16-18) și pe cel din ultima etapă, 8-10 cu Dinamo.

După acest turneu CSȘ 1 s-a instalat pe prima poziție, învingându-le și pe celelalte echipe bucureștene, 10-7 cu Dinamo și 16-10 cu Rapid. Evident, cu o medie de vârstă mult mai mică pentru această categorie, diferența de vârstă și experiența adversarelor și-a spus cuvântul.

Dinamovistele s-au clasat pe locul secund, cedând și ele cu 7-10 în fața CSȘ 1, învingând apoi Rapid cu 17-11.

Pentru formația mureșeană în jocul câștigat au înscris următoarele jucătoare: Brigitta Sucigan 6 goluri, Coralia Mărginean, Kovács Adrienn și Beatrice Mureșan câte un gol. În meciul cu cele mai multe goluri înscrise, cel cu CSȘ 1 mureșencele au cedat la un gol prima repriză, 4-5, au câștigat-o cu 4-1 pe a doua, dar au pierdut-o cu 1-6 pe a treia. Ultima repriză a fost cea mai animată. Aceasta s-a încheiat din nou cu victoria mureșencelor cu 7-6, dar insuficient pentru a întoarce rezultatul. În acest joc tot Sucigan a fost principala marcatoare, cu 8 goluri, fiind urmată de Adriana Orza și Mihály Timea cu câte 3, Csifo Adél și Mureșan Beatrice câte un gol.
În disputa din etapa a treia, cea pentru locul secund Dinamo a luat un avantaj care s-a dovedit decisiv încă după prima repriză, încheiată cu 5-1. Mureșencele le-au câștigat pe următoarele două la un gol, 3-2 și 2-1, dar diferența dinaintea ultimei reprize, încheiată 2-2, s-a păstrat la final. În acest meci marcatoarele CSM au fost: Sucigan 5 goluri, Csifo 2 goluri și Mărginean un gol.

Mureșencele au înscris așadar 33 de goluri, mai mult de jumătate fiind reușite de Sugigan, cu 19. Orza, Mihály și Csifo au înscris de câte 3 ori, Mărginean și Mureșan de câte 2 ori, iar Kovács o dată.

 

Post-ul Jocuri echilibrate în primul turneu de polo apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Jocuri echilibrate în primul turneu de polo

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button