Sport

Masă de teqball donată liceului în care învață prima jucătoare din lume cu deficiențe de auz

Federaţia Română de Teqball a donat Liceului Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz din Cluj-Napoca o masă de teqball, liceul fiind şcoala în care învaţă prima jucătoare din lume de teqball cu deficienţe de auz, Zita Denisa Deak.
„Federaţia Română de Teqball a donat Liceului Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz din Cluj-Napoca o masă de teqball, pentru ca elevii acestei instituţii să deprindă tainele acestui sport. Teqball a devenit un subiect interesant în rândul tinerilor, după ce eleva acestei instituţii, Zita Denisa Deak, a participat la prima sa competiţie oficială de teqball, turneul de calificare pentru Campionatul Mondial 2024, găzduit de Târgu Mureş, în luna aprilie. Prezenţa acestei sportive la turneul de la Târgu Mureş a reprezentat o premieră mondială, în concursurile de teqball. Masa de teqball a devenit încă din prima zi un punct de reper pentru elevii acestei instituţii de învăţământ, care au dorit să încerce acest sport atât de popular”, a anunţat, sâmbătă, Federaţia Română de Teqball, într-un comunicat de presă.
Potrivit comunicatului, parteneriatul dintre Federaţia Română de Teqball şi Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz din Cluj-Napoca nu se va opri aici, intenţia fiind de a organiza jocuri demonstrative cu participarea celor mai buni jucători români, prezentarea regulamentului oficial şi derularea de competiţii.
„Ne dorim ca elevii să petreacă momente plăcute în jurul mesei de teqball, în timpul pauzelor sau ale orelor de sport şi, de ce nu, participarea şi altor elevi din cadrul instituţiei la competiţiile naţionale de teqball”, a precizat Federaţia Română de Teqball.
În data de 13 aprilie, preşedintele Federaţiei Române de Teqball, Teodor Luca, a anunţat o premieră mondială la Campionatul Naţional de Teqball, contând ca turneu de calificare pentru Campionatul Mondial 2024, prin participarea unei jucătoare cu deficit de auz şi de vorbire, Zita Denisa Deak, în vârstă de 18 ani. El a spus că jucătoarea este perfect integrată şi că toată familia teqball a venit alături de ea, o sprijină, o ajută şi o învaţă cum să devină mai bună.
(www.agerpres.ro)

Post-ul Masă de teqball donată liceului în care învață prima jucătoare din lume cu deficiențe de auz apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Masă de teqball donată liceului în care învață prima jucătoare din lume cu deficiențe de auz

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button