Sport

Meci internațional de volei la Târgu Mureș

Volei Alba Blaj va întâlni miercuri, 23 februarie, de la ora 19:00, la Sala Polivalentă din Târgu Mureș, Eczacıbaşı Dynavit Istanbul, în prima manșă a semifinalelor Cupei CEV la volei feminin. Intrarea este liberă, în limita a 30% din capacitatea sălii și în condițiile stabilite de autoritățile sanitare naționale pentru competițiile sportive.

„Pentru Volei Alba Blaj, calificarea în semifinalele celei de-a doua competiţii europene intercluburi reprezintă o nouă performanță de succes, echipa din Blaj fiind prezentă pentru a patra oară într-o semifinală de cupă europeană în ultimii cinci ani.” a transmis biroul de presă al clubului CSM Volei Alba Blaj.

Potrivit istoriei echipei de volei, aceasta este de cinci ori campioană a României și de trei ori câștigătoare a Cupei României. Volei Alba Blaj a disputat până acum trei finale de cupă europeană, în toate competițiile organizate de Confederația Europeană de Volei: Liga Campionilor (2018), Cupa CEV (2019) și Cupa Challenge (2021). Volei Alba Blaj a câștigat toate meciurile din acest sezon european și s-a calificat în semifinalele Cupei CEV după ce a trecut, pe rând de Vasas Budapesta (3-1 și 3-0), Paok Salonic (3-1 și 3-0) și Volero Le Cannet (3-0 și 3-2).

În luptă puternica formație turcă

Cu ocazia acestui eveniment, la Târgu Mureș, miercuri va sosi una dintre cele mai puternice echipe de volei feminin din Europa, Eczacıbaşı Dynavit Istanbul. „Formația turcă are un palmares impresionant: a câștigat Liga Campionilor (2015), Cupa CEV (1999, 2018), Campionatul Mondial al Cluburilor (2015, 2016), deține recordul de titluri naționale în Turcia (28), unde mai are câștigat 9 Cupe și 5 Supercupe.”, potrivit informațiilor furnizate de responsabilul media al clubului CSM Volei Alba Blaj.

În acest sezon, Eczacıbaşı Istanbul luptă pentru câștigarea unui nou titlu național într-unul dintre cele mai puternice campionate din Europa, echipa pregătită de selecționerul naționalei Turciei, Ferhat Akbaş, având în componență jucătoare de clasă mondială, precum Tijana Bošković (Serbia), Adams McKenzie (SUA), Maja Ognjenović (Serbia), Laura Heyrman (Belgia), Hande Baladın (Turcia) și Saliha Şahin (Turcia). Eczacıbaşı Dynavit Istanbul s-a calificat în semifinale, după ce a trecut, în tururile anterioare, de Zeleznicar Lajkovac (3-0 și 3-0), Calcit Kamnik (3-0 și 3-0) și Uralochka Ekaterinburg (3-0 și 2-3).

Mălina MORARU


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Meci internațional de volei la Târgu Mureș

Credit autor: Moraru Malina.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button