Sport

Medalie asigurată la dublu și speranțe pe echipe

După eliminarea dramatică în proba de simplu la tenis de masă din cadrul Jocurilor Europene care se dispută la Minsk, târgumureșeanca Szöcs Bernadette și-a asigurat o medalie. Marți dimineața a disputat semifinala la dublu mixt cu Ovidiu Ionescu. Reprezentanții României și-au asigurat cel puțin medalia de argint după ce au învins perechea din Franța alcătuită din învinsa mureșencei la simplu, Laura Gasnier, cu Tristan Flore. Au pierdut seturile 1 și 3, ambele în prelungiri, cu 11-13 și 10-12, dar au câștigat cele trei seturi necesare accederii în finală, la 8, 6 și din nou la 8. În disputa pentru medalia de aur și calificarea la Olimpiada de la Tokyo urmau să întâlnească marți seara perechea germană Petrissa Solja-Patrick Franziska.

Eliminată în proba de simplu, Berni va avea miercuri o zi de pauză, după care, de joi începe întrecerea pe echipe, unde România este principala favorită, în calitate de campioană europeană, titlu cucerit anul trecut.

Medalia asigurată deja la dublu mixt ar fi a șasea pentru delegația de 123 sportivi ai României. După prima zi a întrecerilor „tricolorii” aveau 3 medalii, toate de bronz, obținute de fetele de la sambo (arte marțiale), dar au coborât mult în clasamentul pe medalii în următoarele două zile. După a treia zi alte două medalii au urcat România pe locul 17 din cele 35 de țări care au urcat cu cel puțin un reprezentant pe podium. Acestea au fost obținute de Laura Georgeta Coman, aur la tir sportiv, în proba de pușcă aer comprimat 10m și un argint obținut de Andreea Bogati şi Dacian Barna, la gimnastică aerobică, proba perechi mixte.

Post-ul Medalie asigurată la dublu și speranțe pe echipe apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Medalie asigurată la dublu și speranțe pe echipe

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button