Sport

Medalii naționale la canotaj pentru sportivi de la CS Mureșul

În perioada 26-27 august s-a desfășurat prima ediție a Competiției Naționale de Canotaj pe mare pentru juniori, seniori și masters. Competiția a avut loc pe plaja Reyna din Constanța.

La competiție au participat șase sportivi juniori și seniori mureșeni, coordonați de antrenoarea Claudia Balint, dar și patru persoane la categoria masters, doi bărbați și două femei.

Sportivii de la CS Mureșul au obținut următoarele rezultate la finalul competiției: medalia de argint la seniori dublu masculin a fost adjudecată de Pistănilă Adelin și Vasiliu Mircea Darius. Medalia de bronz la categoria dublu mixt a fost câștigată de Marina Balint și Trupa Patrick Alexandru, iar Megerușan Rareș Sebastian a obținut locul IV la proba de simplu masculin.

La categoria de masters, Balint Claudia s-a clasat pe locul II, iar Ionaș Mihaela Ligia s-a clasat pe locul IV. La categoria de dublu masculin masters, Gheorghiu Sorin și Crișan Valer s-au clasat tot pe locul IV.

La festivitatea de premiere a participat și Elisabeta Lipa, președinta Agenției Naționale pentru Sport.

„Din acest an am intrat oficial în calendarul competițional al Federației, ceea ce presupune că trebuie să ne organizăm încet, dar sigur pentru că 2028 pare departe, dar este de fapt foarte aproape. Avem copii talentați, dornici să câștige și este obligația noastră să îi ajutăm ca ei să devină campioni. Internațional, canotajul pe mare este foarte dezvoltat”, a declarat Elisebeta Lipă, pentru Cuget Liber.

Această ramură de canotaj este foarte populară în Italia, Franța sau Marea Britanie, motiv pentru care se dorește ca această ramură să devină disciplină olimpică, proba urmând să fie inclusă în programul viitoarelor Jocuri Olimpice.

Diana CĂRBUREAN

Post-ul Medalii naționale la canotaj pentru sportivi de la CS Mureșul apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Medalii naționale la canotaj pentru sportivi de la CS Mureșul

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button