Sport

Mihai Leu organizează Super Rally la Tg.Mureș

Peste 30 de piloți din țară și străinătate vor lua startul, sâmbătă, la Tg.Mureș, în cea de-a doua etapă a Campionatului Național de Super Rally.

Competiția se va desfășura pe un traseu stradal de aproape 3 km, ce va trece prin centrul istoric al orașului și care va cuprinde principalele obiective turistice, cum ar fi Piața Teatrului, Piața Trandafirilor, Palatul Administrativ, Piața Bolyai, Biblioteca Teleki, Cetatea Medievală, Palatul Bernady și Catedrala Ortodoxă “Înălțarea Domnului”.
Principalul organizator al evenimentului, Mihai Leu:

super rally 3Traseul este chiar senzațional, va merge și prin centrul orașului, pe porțiunile unde se va putea ajunge la viteze de peste 200 km/h am pus șicane; am limitat numărul de participanți la 36, acum sunt înscriși 29, trebuie să mai vină 4 piloți din Italia. Vor fi participanți care merg foarte tare: Armando Batochi și cu mine vom participa cu mașini Ferari 458, ca și putere sunt cele mai puternice, dar știți că de atâția ani la curse am învățat că nu e puterea cea mai importantă; este foarte importantă greutatea mașinii, dimensiunea mașinii, frânele pe care le are, suspensia…Ferrari 458 sunt cele mai puternice dar nu cred că sunt și cele mai performante. Sunt mulți piloți experimentați, care pot face spectacol. Anul trecut, aici, la Tg.Mureș, am avut peste 8000 de spectatori, un număr record pentru aceste curse ce se organizează în oraș. Sperăm ca și de această dată să avem parte de un public numeros și competiția să se desfășoare în bune condiții.

Prezentarea oficială a echipajelor are loc vineri seara (începând cu ora 20.00) în Cetatea Medievală, iar întrecerile încep, sâmbătă (la ora 9.15) cu prima manșă de calificare. Finala competiției, ce va reuni primii 12 piloți, este programată sâmbăa după amiaza (de la ora 14.30).

Prima etapă a ediției din acest an a Campionatului Național de Super Rally a avut loc în luna mai, la Mangalia, și a fost câștigată de vedeta de televiziune Dani Oțil.

Celelalte două etape sunt programate la Craiova (14-15 septembrie) și la București (25-26 octombrie).

Valeriu Voaideș

Claudiu Maior Mihai Leu

The post Mihai Leu organizează Super Rally la Tg.Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mihai Leu organizează Super Rally la Tg.Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button