Sport

Mureșeanul Mihnea-Ionuț Ognean, campion european școlar la șah

România a cucerit 6 medalii, dintre care două de aur, trei de argint și una de bronz, la Campionatul European de Șah Școlar, competiție desfășurată în perioada 31 mai – 9 iunie, la Mamaia.

Una dintre cele două medalii de aur ale delegației tricolore a fost obținută de către reghineanul Mihnea-Ionuț Ognean, la categoria Open Under 15 ani. Ognean, legitimat la Clubul Sportiv Școlar Tg.Mureș, a acumulat 8 puncte la finalul celor 9 runde ale concursului, fiind urmat în clasament de Dragoș Ceres, din Republica Moldova și de turcul Tinarlioglu Emre, ambii cu câte 6 puncte.

La aceeași categorie, Matei-Ștefan Vîlcu, legitimat și el la CSS Tg.Mureș, a ocupat locul 14 în clasamentul final, cu 14 puncte.

Pentru Mihnea-Ionuț Ognean este cea de-a 6-a medalie de aur cucerită în acest an, după cele patru obținute în luna aprilie la Campionatul Național Individual de juniori și tineret de la Căciulata și cea câștigată, în luna mai, la Campionatul Național Școlar de la Cluj-Napoca.

Șahistul mureșean nu este la prima sa clasare pe podium la o competiție internațională de prim-rang la șah școlar. În 2017, la Campionatele Mondiale de la Cracovia (Polonia) acesta a cucerit medalia de aur la categoria Open 7 ani, iar în 2013 și 2017, tot la Mondialele Școlare, a obținut medaliile de argint, respectiv bronz la Open 9 și Open 13 ani.

Pe lângă aurul de la Europene, Mihnea-Ionuț și-a mai trecut în cont, la Mamaia, o medalie de argint în turneul internațional de șah blitz, organizat în paralel cu întrecerile continentale.

În urma prestației sale, șahistul reghinean a fost cooptat în echipa de 18 ani a României, care va participa, în luna iulie, la Campionatele Europene pe echipe.

La întrecerile de la Mamaia, ce-au reunit peste 300 de șahiști din 20 de țări, alături de Mihnea-Ionuț Ognean și Matei-Ștefan Vîlcu, CSS Tg.Mureș a mai fost reprezentat de Farcadi Hunor (la Open 17 ani), Kiss Hanna (fete 11 ani) și Kiss Abigel (fete 9 ani), ultima medaliată cu bronz la turneul internațional de șah blitz.

Șahiștii mureșeni au fost însoțiți la competiția de pe litoral de antrenorul Baratoși Iosif Gavril. Secția de șah a clubului CSS Tg.Mureș multumește Primăriei Tg.Mureș pentru sprijinul acordat în această deplasare și Marelui Maestru Internațional Vlad Jianu, pentru implicarea sa în pregătirea sportivului Mihnea-Ionuț Ognean.

Valeriu Voaideș

ognean 2
ognean 3
ognean4
ognean 5
ognean 6

The post Mureșeanul Mihnea-Ionuț Ognean, campion european școlar la șah appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mureșeanul Mihnea-Ionuț Ognean, campion european școlar la șah

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button