Mureșeanul Mihnea-Ionuț Ognean, campion naţional școlar

mureseanul mihnea ionut ognean campion national scolar

Cluj-Napoca a găzduit, timp de trei zile, Campionatul Național Școlar de șah, competiție ce a reunit la întreceri elevi de la Cluburile Sportive Școlare și Liceele cu Program Sportiv din întreaga țară.

Dintre cei cinci șahiști de la CSS Tg.Mureș prezenți la competiție, cea mai bună prestație a avut-o Mihnea-Ionuț Ognean, care a câștigat concursul rezervat băieților, devenind campion national școlar. Pentru Ognean este cel de-al 5-lea titlu national cucerit în această primăvară, după cele patru obținute, în luna aprilie, la Campionatul Național Individual de juniori și tineret, de la Căciulata.
Mihnea-Ionuț, care a acumulat 5 puncte la competiția de la Cluj, a fost urmat pe podium de MirceaȚălu, de la CSS Viitorul Cluj, cu 4.5 puncte și de Ilonczai Levente-David, de la LPS Satu Mare, cu 4 puncte.

Celălalt reprezentat al clubului CSS Tg.Mureș în concursul băieților, Matei-Ștefan Vîlcu, a terminat pe cea de-a 5-a poziție, la egalitate de puncte cu sportivii clasați pe locurile III și IV.

La fete, titlul de campioană a revenit Larisei Covrig, de la LPS Satu Mare, aceasta fiind urmată în clasamentul final de Andrada Bira (CSS Viitorul Cluj) și de colega sa de la LPS Satu Mare, Hejja Irisz-Hanna.
Surorile Enachi de la CSS Tg.Mureș au primit mențiune, după ce s-au clasat pe locurile VI (Daniela-Lorena), respectiv VIII (Alisa-Francesca), iar mezina echipei mureșene, Ariana-Roxana Ciocan, a terminat pe cea de-a 9-a poziție, reușind două remize cu medaliatele cu argint și bronz.

Șahiștii de la CSS Tg.Mureș au fost însoțiți la Naționalele de la Cluj de antrenorul Baratoși Iosif Gavril.

Valeriu Voaideș

sah 1
sah 2

The post Mureșeanul Mihnea-Ionuț Ognean, campion naţional școlar appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mureșeanul Mihnea-Ionuț Ognean, campion naţional școlar

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.