Sport

Noi eșecuri pentru voleibaliste

În primul turneu din cadrul returului Diviziei A1 la volei feminin CSU Medicina CNUE Târgu Mureș a pierdut ambele jocuri disputate și rămâne pe ultima poziție a clasamentului. Mureșencele au disputat la Medgidia etapele a XII-a și a XIII-a partidele cu gazdele de la CS Medgidia și Știința Bacău, reușind să câștige un singur set în a doua partidă. Deși toate cele șapte seturi au fost relativ echilibrate, echipa antrenorului Predrag Zucovic s-a dovedit vulnerabilă în finalurile de set. În întâlnirea cu dobrogencele seturile au fost cedate la 22, 20 și 19, dar tocmai al treilea a fost cel mai echilibrat în ceea ce privește evoluția scorului, mureșencele având la un moment dat 13-10. Startul a fost practic ratat în primele două acte, avantajul luat de gazde dovedindu-se decisiv. De la 2-6 în primul, mureșencele au reușit să egaleze la 17, 18 și 19, dar atâta a durat tentativa de revenire. În al doilea au egalat la 6 după 0-3 și s-au apropiat după 7-13 la două puncte. Gazdele, cu mureșeanca Andreea Petra în formație au urcat cu această victorie pe treapta a treia a podiumului, devansând-o pe Dinamo, care a înfruntat campioana Volei Alba Blaj și a cedat în trei seturi.

Un singur set, fără puncte

Dacă Andreea Petra a avut puține foste coechipiere ca adversare, majoritatea componentelor din lotul actual fiind nou sosite, în jocul cu băcăuancele puținele mureșence rămase din ediția trecută s-au confruntat cu alte două jucătoare plecate de la Târgu Mureș, Lorena Ciocian și Carmen Dițu, precum și cu Georgiana Faleș, trecută și ea pe la „mediciniste”. Băcăuancele s-au impus cu 3-1, pe seturi 25-19, 25-21, 23-25, 25-20. CSU Medicina a avut în primul set în câteva rânduri avantaj pe tabelă, dar de la jumătatea lui s-au văzut depășite destul de categoric. În al doilea set echilibrul s-a menținut până spre final, decisivă dovedindu-se seria de trei puncte reușite de băcăuance la 21-20. Al treilea a fost cel adjudecat de mureșence, dar nu fără emoții. După ce s-au desprins spre final la 4 puncte, băcăuancele au condus cu 22-21, dar finalul a aparținut de această dată mureșencelor. Startul setului trei a lăsat impresia că soarta partidei poate fi întoarsă. Medicina a pornit foarte bine, a avut 4-0 și o minge salvată în extremis de băcăuance, mai degrabă ratată de mureșence, cu trei șanse de a închide punctul. În loc de 5-0 s-a ajuns curând la 6-6, după care formația moldoveană a preluat inițiativa. Jocul s-a echilibrat spre final, mureșencele au mai condus cu 20-19, dar după punctul egalizator băcăuancele au obținut victoria cu seria serviciilor mureșencei Lorena Ciocian.

Turneul următor de trei jocuri va avea loc la Târgu Mureș în perioada 5-7 februarie, unde vor mai participa CSO Voluntari și Dinamo.

În jocurile de la Medgidia lotul mureșean le-a avut în componență pe următoarele: Jelena Cvijovic, Sara Pavlovic, Paige Alsten, Laura Simoniia, Raisa Ioan, Milica Jovanovic, Andreea Mitrovic, Alexandra Șumandea, Brittany Witt și Karina Murariu libero, Gulay Gerceg, Iarina Axinte, Irina Răileanu, Timea Galfalvi.

Post-ul Noi eșecuri pentru voleibaliste apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Noi eșecuri pentru voleibaliste

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button