Sport

Olandezul Alex Molenaar a câștigat Turul Ciclist al României

Cea de-a 52-a ediție a Micii Bucle s-a încheiat, duminică, la București, cu victoria rutierului olandez Alex Molenaar, de la echipa continental Monkey Town.

Acesta a fost urmat în clasamentul final de rusul Savva Novikov și de cehul Karel Hnik.

Ciclistul român Serghei Țvetcov, câștigătorul de anul trecut, a încheiat competiția pe cea de-a patra poziție. Țvetcov și-a adjudecat tricourile de culoare verde și albastru, acordate celui mai bun cățărător, respectiv celui mai bine clasat român.

Tricoul roșu, acordat celui mai bun sprinter, a revenit estonianului, iar tricoul alb, dedicat celui mai tânăr ciclist (sub 23 ani), a fost acordat olandezului Alex Molenaar.

Ultima etapă, desfășurată duminică pe un circuit stradal din București, a fost câștigată de polonezul Stanisław Aniolkowski, acesta fiind urmat de brașoveanul Eduard Grosu.

Cei mai buni rutieri ai cursei au fost premiați de preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, medaliat cu bronz săptămâna aceasta la Mondialele de paraciclism de la Emmen (Olanda).

Ediția din acest an a Turului Ciclist al României a cuprins 5 etape și un traseu măsurând 707 puncte. Caravana a pornit de la Cluj și a trecut prin orașele Tg.Mureș, Sighișoara, Brașov, Tg. Secuiesc, Focșani, Buzău, Mizil, Târgoviște, Ploiești, Moreni, Dărmănești, urcând, sâmbătă, până la Piatra Arsă, în Munții Bucegi, la o altitudine de 1950 de metri. La întreceri au participat 16 echipe, dintre care 5 naționale și 11 continentale.

Valeriu Voaideș

Tur Ciclist 2
Tur Ciclist 3
Tur Ciclist 4
Tur Ciclist 5

The post Olandezul Alex Molenaar a câștigat Turul Ciclist al României appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Olandezul Alex Molenaar a câștigat Turul Ciclist al României

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button